Togbusser afløser tog på grund af nedslidte skinner

Rejsende kan fra mandag den 18. januar ikke længere tage toget på en strækning af Tølløsebanen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fra mandag 18. januar skal rejsende med Tølløsebanen benytte togbusser fra Skellebjerg mod syd og Slagelse. Årsagen er, at det nedslidte strækningsspor mellem Ruds Vedby og Høng er så ødelagt, at det ikke længere kan klare belastningen.

Det skriver dagbladet Nordvestnyt.

Det er Lokaltog A/S, der har truffet beslutningen om at erstatte togdriften på strækningen mellem Skellebjerg og Slagelse med togbusser, siger administrerende direktør i Movia, Dorthe Nøhr Pedersen:

- Lokaltog A/S har efter tæt dialog med Trafik- og Byggestyrelsen besluttet at erstatte togdriften med togbusser på en del af Tølløsebanen på strækningen fra Skellebjerg til Slagelse. Siden foråret 2015 har hastigheden på strækningen Høng - Ruds Vedby af sikkerhedsmæssige årsager været nedsat til 40 km i timen på grund af nedslidning af skinnerne, og dele af togdriften har været erstattet af togbusser.

Beslutningen om nu at erstatte hele togdriften på strækningen med togbusser er truffet efter en ny analyse af skinnernes bæreevne.

10 minutters ekstra rejsetid

Der vil fortsat være togdrift på strækningen Tølløse - Dianalund - Skellebjerg, hvorimod strækningen Skellebjerg - Ruds Vedby - Høng - Slagelse fuldt ud betjenes med togbusser.

Lokaltog A/S har hen over efteråret 2015 været i tæt dialog med Trafik- og Byggestyrelsen om yderligere dokumentation til belysning af nedslidningen af skinnerne på strækning fra Høng til Ruds Vedby. Dorthe Nøhr Pedersen beklager den ulejlighed, som passagererne vil opleve som følge af den ændrede drift.

De ca. 600 passagerer, der dagligt bliver berørt af ændringen, vil få cirka 10 minutters ekstra rejsetid. I Skellebjerg, Ruds Vedby og Høng holder togbusserne uden for stationsbygningerne.

I Slagelse holder togbusserne på busterminalen ved Nordre Stationsvej.

Ingen påbud

Trafikselskabet Movia har kontrakten med Lokaltog A/S om trafikbetjeningen på Tølløsebanen, skriver Nordvestnyt.

Transport- og Bygningsministeriet skriver i en pressemeddelelse fredag eftermiddag, at de i dag er blevet gjort bekendt med, at Lokaltog standser togdriften på Tølløsebanen på strækningen mellem Skellebjerg og Slagelse fra den 18. januar og i stedet indsætter togbusser.

Ministeriet påpager, at der ikke er tale om et påbud fra Trafik- og Byggestyrelsen, og at styrelsen ikke har været involveret i beslutningen om at standse togdriften og indsætte togbusser.