Togbusser, ændrede køreplaner og støj - sporarbejde påvirker pendlerne i Holbæk

I begyndelsen af marts begynder det første arbejde med at elektrificere jernbanen mellem Holbæk og Roskilde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Togtrafikken mellem Holbæk, Kalundborg og Roskilde bliver påvirket i seks uger, når Banedanmark den 4. marts begynder et omfattende sporarbejde på strækningen. 

Arbejdet sker som led i elektrificeringen af jernbanen mellem Holbæk og Roskilde, så der fremover kan køre eltog på strækningen.  

- Det er et omfattende arbejde, der kræver, at vi tager hele sporet med skinner og sveller op og graver underlaget ud på et længere stykke. Derefter skal vi lægge sporet tilbage igen, siger Lars Blædel Riemann, områdechef i Anlæg i Banedanmark, i en pressemeddelelse. 

Banedanmark sænker sporet fem steder under i alt fire broer på strækningen, så der kan blive plads til et nyt kørestrømsanlæg.

To broer i Holbæk bliver helt nedlagt: Det drejer sig om broen ved centralsygehuset og ved Birkevænget. Sidstnævnte bliver nedlagt i slutningen af året eller begyndelsen af 2021.

Togbusser i påsken

Der vil i perioder blive indsat togbusser, og strækningen bliver helt spærret i dagene 4.-17. april, hvor sporene bliver taget op.

Når arbejderne går i gang, bliver der arbejdet i døgndrift, og det vil naboer, der bor ved jernbanen og i nærheden af arbejdspladserne, kunne høre. 

- Indimellem vil arbejdet desværre være støjende, og vi bliver nødt til at tage natten i brug for at indskrænke den tid, vi påvirker togdriften mest muligt. Holbæk by er det område, hvor flest vil høre os arbejde. Her sænker vi både spor, river bro ned og har en stor arbejdsplads ved stationen, siger Lars Blædel Riemann i pressemeddelelsen.

Køreplanen vil i perioden med sporarbejdet ændre sig. Derfor opfordrer DSB og Banedanmark passagerne til at holde sig opdateret via Rejseplanen. 

Du kan læse mere på projektet på Banedanmarks hjemmeside.