¨

To tog var tæt på sammenstød

Foto: TV ØST

Tirsdag eftermiddag var to tog tæt på at støde sammen ved Mørkøv Station mellem Kalundborg og Holbæk. Togdriften blev indstillet efter uheldet.

To tog var tirsdag eftermiddag tæt på at støde sammen ved Mørkøv Station mellem Holbæk og Kalundborg. 

Uheldet, der skete omkring klokken 15.30, opstod, da det ene tog, der var i gang med at forlade Mørkøv Station, kørte over et sporskifte, der blev ødelagt.

 Det resulterede i, at toget kom til at holde i det modsatte spor, hvor et andet tog fra København var ved at køre ind til Mørkøv Station. Det lykkedes dog toget, der var på vej til Mørkøv, at bremse i tide.

- Vi har i eftermiddag haft en hændelse, hvor to tog ender op i samme spor, siger Lars Nordahl Lemvigh, direktør for sikkerhed i DSB, i en pressemeddelelse.

- Havarikommissionen er underrettet om hændelsen. Det er endnu for tidligt at kommentere på, hvad der er årsag til hændelsen, fortsætter han.

Ingen personer kom til skade ved uheldet. Passagererne i de to tog blev bragt til henholdsvis Holbæk og Mørkøv Stationer og kørt videre med bus.

Uheldet betød, at togdriften mellem Kalundborg og Holbæk blev indstillet midlertidigt. Passagerer var derfor nødt til at tage togbusser, som er indsat på strækningen. Klokken 17.39 kørte det første tog dog igen fra Holbæk mod Kalundborg. Du kan læse mere om køreplanen på DSB's hjemmeside.

Haverikommissionen skal nu undersøge den såkaldte haverilog - der svarer til den sorte boks på fly - for bl.a. at finde ud af, hvor hurtigt toget, der kom fra København, kørte. 

 /ritzau/

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App