Tølløse-borgere samledes til fælles gåtur: - Folk trænger til at mødes

Søndag mødtes 30 borgere for at gå en tur i Tølløse - for at nyde naturen, få motion og for fællesskabet. I hele 2021 sætter DGI fokus på bevægelse.

Flere corona-nedlukninger det seneste år har fået danskerne ud at gå i naturen.

På grund af forsamlingsloft og corona-bobler er turene dog formentlig blevet gennemført i små grupper. Men med et aktuelt forsamlingsloft udendørs på 75 personer er det igen muligt at samles i større grupper.

Det udnyttede de i Tølløse søndag, hvor cirka 30 borgere mødtes for at gå en tur i forbindelse med We Walk-ugen. Her opfordrer DGI folk landet over til at få nogle kilometer i benene.

- Vi bor i en lille by, og hvis der skal ske noget, skal vi selv finde på det. Folk trænger til at mødes, og folk trænger til noget fællesskab, siger Peter Jensen, der arrangerede den fælles gåtur.

Peter Jensen stod bag arrangementet We Walk i Tølløse.
Peter Jensen stod bag arrangementet We Walk i Tølløse. Foto: Signe Kaalund - TV2 ØST

- Og så tænkte jeg, at der ikke er så mange tilbud for børnefamilier her i byen, så vi laver en gåtur for børnefamilier, fortsætter han.

Gamle kendinge og tilflyttere

På turen var både høj og lav, gammel og ung og endda tohjulede og firbenede repræsenteret.

- Jeg synes, at de her fine, små, frivillige tiltag, må man støtte op om. Så jeg er klar, og når det handler om gåture, er han klar, siger Vibeke Seerup og peger på en lille sortkrøllet hund for enden af en gul snor.

Og mens Vibeke Seerup og hendes lille følgesvend kender området godt i forvejen, så har gåturen også fået tilslutning helt fra Viby Sjælland.

- Vi vil se os omkring, inden vi flytter herned, siger Freje Lequime, der sonderer området sammen med sine forældre og søster.

Inklusiv et pitstop på en lokal legeplads blev det til tre kilometer for flokken i Tølløse. Og Peter Jensen var godt tilfreds med arrangementet.

- Vi har haft en dejligt tur med en masse snak og et par kilometer i benene. Vi har rigtig hygget os, vi slap for regnvejret, og nu tager vi lige en halv times hygge mere.

I hele 2021 sætter DGI fokus på aktivitet sammen med blandt andre DR i kampagnen Sammen i bevægelse.