Tim Marcher kan ikke få udbetalt sine penge

Selvom han har pengeinstitutankenævnets ord for at Tim Marcher har ret til at få 61.000 kroner udbetalt af sin tidligere bank, nægter banken at gøre det.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Tim Marcher har fået sin sag afgjort i pengeinstitutankenævnet.

- Det er ikke til at misforstå i hvert fald. På nogen måde, siger han.

For ankenævnet giver ham ret i hans klage.

- Jeg har jo fået medhold, og de skulle inden for 30 dage betale de her 61.280 kroner  på min konto, siger Tim Marcher.

Sagen startede, da Tim Marcher fik udbetalt de 61.000 kroner af sin arbejdsskadeforsikring. Men ved en fejl blev pengene sat ind på en lukket konto i hans tidligere bank - Sparekassen Vendsyssel.

Fordi Tim Marcher gik konkurs med huset efter sin arbejdsskade og en skilsmisse, skylder han sparekassen over 150.000 kroner. Derfor mener de, at de har ret til at beholde pengene.

Ankenævnet blev oprettet som en uvildig instans, der kunne vurdere sager, uden at belaste domstolene. Men Ekstra Bladet fortæller i dag, at bankerne nægter at følge ankenævnet i mere end hver fjerde afgørelse. Og det er det, Tim Marcher ikke kan forstå

- Hvad er ideen med at have sådan en instans, når det ikke bliver fulgt alligevel, spørger han.

I Sparekassen Vendsyssel fastholder de deres ret til at beholde pengene. Og de henviser til, at ankenævnet var del i sin afgørelse.

- Når det er en så snæver afgørelse som den her, så er det årsagen til, at vi ikke har valgt at følge den, siger Vicedirektør i sparekassen, Jan Skov.

Tim Marcher vil nu sammen med sin advokat prøve sagen ved retten.