¨

Tiltalte mødte ikke op i retten - sag om brutalt overfald ved busstoppested bliver igen udskudt

De tre mænd stod ved dette busstoppested i Holbæk, da de blev overfaldet tilbage i 2018. Foto: Lars Andersen - TV ØST

Tvivl om brugen af teledata i straffesager og coronavirus har udskudt en voldssag fra 2018, der skete som led i en bandekonflikt i Holbæk. Fredag blev den udskudt igen.

For tredje gang er en retssag om to brutale overfald i Holbæk ikke kommet i gang til tiden.

Fire mænd i alderen 22 til 31 år står tiltalt for at være en del af et overfald mod tre andre mænd ved et busstoppested på Havevang sent om eftermiddagen den 7. oktober 2018.

Min klient nægter sig skyldig og vil kun i meget begrænset omfang udtale sig

Torben Brøndum Rasmussen, forsvarsadvokat.

Her blev der brugt økse, hamre og bats, der blev slået, sparket og trampet på kropsdele og i hovedet. En fik trykket en del af sine briller ind i ansigtet og blev hugget i baghovedet og over fingrene, en anden blev hugget i højre side af kroppen, en tredje blev slået i ryggen og på den ene skulder med en hammer.

To dage senere opsøgte to af de tiltalte mænd en fjerde mand i hans lejlighed i Nykøbing Sjælland, så han måtte flygte ud gennem et vindue. Her ventede en ukendt medgerningsmænd, som slog ud efter ham med en 50 centimeter lang genstand, så han brækkede det ene håndled.

Ifølge anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi skete de to voldsepisoder som led i en konflikt mellem rockergruppen Bandidos og den lokale Vanggruppen, som på det tidspunkt bekrigede hinanden.

En konflikt, der kulminerede et halvt år senere med drabet på 18-årige Zobair Saidi.

Udskudt på grund af corona og teledata-tvivl

Fredag skulle retssagen så være begyndt mod de fire mænd, der ifølge anklagemyndigheden har tilknytning til Bandidos.

Men efter knap en time måtte retsformanden hæve mødet, da blot en af mændene var mødt op i retssal A. Han er den eneste af de fire, som aktuelt sidder varetægtsfængslet.

Retssagen blev sidste år udskudt på grund af usikkerhed om pålideligheden af brugen af teledata som bevismateriale i straffesager. Og tidligere i år satte coronavirussen en stopper for retssagens begyndelse.

Udskydelserne betød, at mændene blev løsladt, men i løsladelsesperioden er den nu fængslede mand blevet sigtet for at have knivdræbt en anden mand på åben gade i Holbæk.

Fredag mødte han op i retten med fuldskæg, plysset år og små tatoveringer i ansigtet og på knoerne. Han smilede og vinkede til sin mor, som var den eneste, der var mødt frem på pårørendepladserne.

- Min klient nægter sig skyldig og vil kun i meget begrænset omfang udtale sig, sagde hans forsvarsadvokat, Torben Brøndum Rasmussen, i retssalen.

Selv fik den 28-årig fredag ikke muligheden for at forklare sig.

Om det sker tilnæste retsmøde den 12. oktober er uvist. Her er der efter planen indkaldt vidner, oplyste anklageren. Om det holder, eller der vil ske ændringer i tidsplanen, det skal der nu findes ud af. I hvert fald bad retsformanden forsvarsadvokaterne om at finde ledige datoer i januar og februar næste år i deres kalender. 

Ifølge den oprindelige tidsplan ventes dommen at falde midt i december i år. 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App