Tilbage til Det Vilde Vesten: Cowboy-mesterskab i Regstrup

Der er lagt i kakkelovnen til den helt store cowboy-fest, når der i weekenden er DM i ridestilen reining på Tuse Creek Ranch.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Hvis man har et blød punkt for cowboys, der rider rundt og genner kvæg sammen på prærien, må man ikke snyde sig selv for en tur til Regstrup denne weekend.

Her rides der nemlig på cowboymaner, for lørdag og søndag er der Danmarksmesterskab i western-ridestilen reining på Tuse Creek Ranch. 

Rid som det vilde vesten

Reining handler om at kunne tøjle sin hest, så den nærmest ubemærket gør, hvad rytteren ønsker. Og en hest, der rides som i det vilde vesten kan vende på en tallerken, bremse så sandet står om ørerne på hest og rytter og galopere rundt i cirkler. 

- Det føles lidt som om reining-heste har en start- og stopknap. De er vildt hurtigt oppe i fart og stopper på en femøre, siger Natalie Bentzen fra Holbæk, der her i weekenden skal kæmpe med om en god placering ved danmarksmesterskabet.

Der er 53 ekvipager tilmeldt mesterskabet og kampen om placeringerne, og det kan godt gå vildt for sig. Til et Reining-stævne forventes tilskuerne nemlig at leve med i konkurrencen med høje tilråb og piften. Det generer ikke rytterne. 

- Nej, det givet da bare lidt mere adrenalin, slutter Natalie Bentzen.