Tidligere klassekammerat: Hun kaldte os vantro

Kundby-pigens tidligere klassekammerat er i vidneskranken og fortæller, at han overhørte en samtale, hvor hun kaldte sine klassekammerater for vantro.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det er dag tre i retssagen mod den nu 17-årige pige fra Kundby, som er tiltalt for forsøg på terror. 

I dag er der flere vidner, der skal udspørges. Og nu er det kommet til en tidligere klassekammerat. Han fortæller, at han på et tidspunkt overhørte en samtale, hvor hun kaldte sine klassekammerater for vantro. 

- Det undrede jeg mig over, siger han i retten i dag.

Han havde godt lagt mærke til, at tiltalte var begyndt at interessere sig meget for islam. Pigen sidder og kigger intenst på vidnet.

Modtog beskeder fra Kundby-pigen

Anklageren viser nu den besked, som tiltalte sendte til vidnet kort inden gallafesten på skolen.

- Det er ikke sikkert at møde op til gallaaftenen på skolen, stod der i beskeden.

Dengang vidste vidnet dog ikke, hvem der havde skrevet den. Den var sendt anonymt. En anden besked handler om, at han og nogle andre skal dø.

- I kommer til at ligge i graven om 10 dage, stod der. 

Han tænkte over, at disse to beskeder nok hang sammen. Denne anden besked skræmte ham en smule, men han regnede igen med, at det var én, der lavede sjov, forklarer han. 

Hvor gode venner er de?

Forsvarer, Mette Grith Stage, spørger ind til, hvor godt de kender hinanden. 

De kendte hinanden rimelig godt, svarer han, men var ikke "slyngvenner". Ved en tidligere afhøring har han forklaret, at han ikke kendte hende særlig godt og ikke talte så meget med hende i skolen.

Nogle snapchat-beskeder på drengens telefon lyder: - Vil du tæve mig med en symaskine? - Kun hvis du brækker mine fingre i stykker med en øloplukker, lyder svaret.

Forsvareren vil med beskederne illustrere, hvordan unge mennesker kommunikerer med hinanden.