Terrorsigtede skal forblive bag tremmer

Fem af de sigtede i terrorsagen fra Holbæk sidder stadig varetægtsfængslet, og sådan skal det fortsat være, besluttede Retten i Holbæk onsdag.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Dommeren ved Retten i Holbæk besluttede onsdag, at to kvinder og tre mænd fortsat skal sidde varetægtsfængslet frem til 15. oktober, hvor retten igen skal tage stilling til deres varetægtsfængsling.

Retsmødet blev på anklagemyndighedens opfordring afholdt bag lukkede døre af hensyn til den videre efterforskning.

Tidligere er det dog blevet offentliggjort, at to af de varetægtsfængslede er mistænkt for forsøg på terror, mens de resterende er sigtet for medvirken til forsøg på terror.

Otte er løsladt, men stadig sigtet

I alt er 13 personer sigtet i sagen, der har sit udspring i Holbæk. Fire mænd og tre kvinder blev lørdag den 6. februar anholdt i en stor politiaktion, da politiet ransagede flere adresser i Holbæk.

Efterfølgende blev yderligere seks personer anholdt og sigtet i sagen. De er nu alle løsladt, men stadig sigtet for medvirken til terror.

Læs også
Sigtede i terrorsag fortsat varetægtsfængslet
Læs også
Sigtede i terrorsag fortsat varetægtsfængslet

Det samme gælder for to af de syv personer, der blev anholdt i Holbæk den 6. februar - forældrene til to hovedmistænkte brødre.

Den 9. september valgte Midt- og Vestsjællands Politi at løslade forældrene, da grundlaget for varetægtsfængslingen ifølge politiet ikke længere var til stede.

Fund af våben og Isis-flag

På de ransagede adresser i Holbæk er der gjort flere fund, der tegner et klart billede af, at en form for terrorangreb var under opsejling.

På Anders Larsens Vej fandt politiet flere våben og ammunition. Der blev fundet et Isis-flag, 100 meter tændsnor, fem kilo aluminiumspulver, fem kilo svovl og et walkie-talkiesæt.

På en adresse i Apotekerhaven blev der derudover fundet en mobiltelefon, der med ledninger var gjort klar til at kunne blive brugt som detonator.

TV2 ØST har tidligere talt med Frank Jensen om sagen. Som tidligere operativ chef i PET har han set et væld af sager. Alligevel gør sagen fra Holbæk indtryk:

- Det er meget alvorligt. Det er en af de virkelig alvorlige sager, vi har haft gennem længere tid her i Danmark.

Sådan lød det fra Frank Jensen, der især hæfter sig ved de mange fund, politiet har gjort i Holbæk.

- Det kunne være blevet til et meget, meget stort terrorangreb – eller flere. Man har så mange ingredienser til bombefremstilling, men man har også skydevåben og kommunikationsudstyr. Så det tyder på, synes jeg i hvert fald, at man har villet lave noget meget spektakulært, har Frank Jensen forklaret. 

VIDEO: Se eller gense indslaget, hvor den tidligere operative chef hos PET, Frank Jensen, vurderer, at de sigtede formentligt var i gang med at planlægge et eller flere store terrorangreb.


Nyhedsoverblik