Tennisklub gør sig klar til første landskamp i 28 år - kan mærke det frivillige engagement

Et stort antal frivillige i alderen 15 til 80 år hjalp søndag til med klargøringen af en af de største dage i Holbæk Tennis- & Padel Klubs historie.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver uomtvisteligt en stor oplevelse, når Holbæk Tennis- & Padel Klub i weekenden 8.-9. marts er vært for herrelandskampen mellem Danmark og Puerto Rico.

Landene møder hinanden i Davis Cup-regi, hvor Danmark befinder sig i World Group 11, der er det tredjehøjeste landsholdsniveau.

Det bliver femte gang i træk, at Danmark har hjemmebanefordel, men første gang i 28 år, at Holbæk huser en landskamp i tennis. 

Kan mærke frivillilgt engagement

Lørdag aften, efter de sidste holdkampe blev spillet i Holbæk Sportsby, blev nettene pillet ned, og søndag morgen troppede et stort antal frivillige i alderen 15 til 80 år op for at tage fat på at bygge selve tennisbanen og arealet udenom med bander og tilskuertribuner. 

- Vi kan mærke det her frivillige engagement i klubben, og det er så fedt, siger klubchef Carsten Højerslev

En af de frivillige er 19-årige Nicolai Holm Jacobsen, der i øjeblikket tager sabbatår fra skolebænken og derfor har rigeligt med tid til både at være tennistræner- og spiller i klubben - og at dukke op en søndag morgen for at hjælpe til. 

Artiklen fortsætter under billedet.

19-årige Nicolai Holm Jacobsen ser det nærmest som sin pligt at hjælpe til.
19-årige Nicolai Holm Jacobsen ser det nærmest som sin pligt at hjælpe til. Foto: Rikke Stokholm - TV2 ØST

- Det er da fedt at være med til og se det hele tage form. Det er et kæmpe projekt, så det var da bare på sin plads at komme og støtte op, siger han.

Tennis på højt niveau

Landskampen bliver en helt særlig oplevelse for klubbens cheftræner, Mik Ledvonova. I 1992, da Danmark bankede Kenya 5-0 i Holbæk, var han 10 år og bolddreng.

- Det bliver rigtig sjovt og noget, jeg har glædet mig rigtig meget til, siger han. 

Artiklen fortsætter under billederne. 

Mik Ledvonova som 10-årig til i 1992, da Holbæk sidst var vært for en tennislandskamp. 
Mik Ledvonova som 10-årig til i 1992, da Holbæk sidst var vært for en tennislandskamp.  Foto: Holbæk Tennis- & Padel Klub
 
  Foto: Holbæk Tennis- & Padel Klub

Nicolai Holm Jacobsen skal naturligvis også se Danmark i aktion, der blandt andet tæller stjerneskuddet Holger Rune og rutinerede Frederik Løchte Nielsen.

- Det bliver fedt at se tennis på så højt niveau og alle de mennesker, der kommer. Så håber vi bare, at det hele fungerer, som det skal, siger Nicolai Holm Jacobsen.

Billetterne er blevet revet væk og var udsolgt efter fire dage. Det danske landshold bliver i rækken med en sejr og rykker ned med et nederlag.