¨

Tefiks klasse demonstrerede for opholdstilladelse

Foto: TV ØST

Elever på Isefjordskolen i Holbæk vil have, at Tefik Dujay fra Kosovo skal have lov til at blive i Danmark, selvom han har fået afslag på opholdstilladelse.

7.-9. klasse på Isefjordskolen mødte i morges op med skilte og bannere og marcherede igennem Holbæk. De 170 demonstranter ville vise deres utilfredshed med, at deres skolekammerat, Tefik Dulaj, og hans familie har fået afslag på permanent opholdstilladelse i Danmark.

- Han er en fantastisk person, og han fortjener bare ikke sådan noget. Det er der ingen, der gør, for han har været her i fem år og har fået masser af gode venner, og han prøver at gøre alt for at få en god uddannelse, siger skolekammerat Ludvig Milter.  

Tefik Dulaj er 14 år gammel. Han var meget bevæget over kammeraternes demonstration.

- Jeg er meget taknemmelig. Det er første gang, der er nogle, der gør sådan noget her for mig, siger Tefik Dulaj.  

Familie vil være meget ked af det

Han kom til Danmark i 2010 fra Kosovo sammen med sin familie og fik humanitær opholdstilladelse. Den tilladelse har de nu fået afslag på at få forlænget.

- Jeg kommer til at være meget ked af det. Det gør min far og mor selvfølgelig også. Vi kommer nok til at græde for det meste, siger Tefik Dulaj.

Den 9. april fik familien Dulaj at vide, at de skal være klar til at rejse tilbage til Kosovo den 16. april.

Tefik Dulaj taler flydende dansk og går i folkeskole, men hans forældre snakker ikke dansk og er begge på kontanthjælp. Ifølge Udlændingestyrelsen og Udlændingenævnet betyder det, at de ikke er godt nok integreret.

Hvis forældrene skulle have opholdstilladelse i Danmark, kræver det, at de består en danskprøve, at de er under uddannelse eller i arbejde på det tidspunkt, Udlændingestyrelsen træffer afgørelsen. 

Sagen er også nået til Christiansborg, men ifølge Lennart Damsbo-Andersen, Socialdemokraterne, er familien Dulaj nødt til at rejse til Kosovo den 16. april.

- Det er jo en rigtig ulykkelig sag, og særligt når der er børn involveret. Men i den her situation, som jeg har hørt den, er der simpelthen ikke mere at gøre, siger Lennart Damsbo-Andersen, Udvalget for Udlændinge- og Integrationspolitik.

 

05:00 Luk video
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App