Taxachauffør risikerer 6-cifret bøde

Politiet kontrollerede i weekenden taxaer, og det førte til afsløring af forskellige former for snyd. Blandt andet risikerer en chauffør en 6-cifret bøde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det kan blive en dyr affære, at en taxachauffør i weekenden blev snuppet for at køre privat kørsel i sin vogn. I bilen havde han et familiemedlem, der kørte med, uden at taxameteret var sat til, og det kan komme til at koste.

- Et er, at han får en bøde, noget andet er, at Skat nu skal se på sagen, og her risikerer han altså en kæmperegning. Jeg vil gætte på, at den kan lande på et 6-cifret beløb, fordi han skal betale fuld afgift af sin taxa, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsmedarbejder ved Midt- og Vestsjællands Politi.

Snyd med taxameteret

Kontrollen foregik søndag mellem klokken 15 og 20 i Holbæk området og i Køge-området dagen før mellem klokken 10 og 16- I alt 25 taxaer blev standset, og i 5 af dem var forholdene ikke i orden.

I Holbæk-området blev der ud over sagen med privatkørsel opdaget snyd med taxameteret. I en vogn var taxameteret ikke efterset efter foreskrifterne, og derfor kan kunderne ikke vide sig sikre på, at det tæller rigtigt, og de risikerer derfor at blive snydt. Samme chauffør havde heller ikke tilladelse til at køre taxa, og i et andet tilfælde havde chaufføren ikke fået fornyet sit erhvervskørekort, som det ellers skal hvert 5. år.

Chaufførerne står nu til bøder, ligesom deres vognmænd i nogle af tilfældene også vil høre fra politiet.