Tåge kan være skyld i togulykke

Tæt tåge da IC3-tog med 21 passagerer påkørte en lastbil ved Tølløse lørdag morgen. En person mistede livet, mens lokoførerelev er lagt i koma på sygehuset.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En mand mistede livet, og to lokoførere blev klemt fast i førerhuset, da et IC3-tog med 21 passagerer lørdag morgen påkørte en lastbil i en overskæring i landsbyen Soderup ved
Tølløse.

En del DSB-ansatte på vej på arbejde var om bord på toget fra Kalundborg til København. De hjalp deres medpassagerer umiddelbart efter ulykken. Senere fik alle tilbud om krisehjælp fra psykologer på præstegården i Soderup.

Der var tæt tåge på stedet, da ulykken indtraf kl. 06.57. Banedanmarks havarikommission og efterforskere fra Midt- og Vestsjællands Politi har ikke klarlagt årsagen, men den dårlige sigtbarhed indgår i deres overvejelser.

Opklaringen besværliggøres af, at lyssignaler og bomme blev ødelagt i kollisionen. Lastbilen brød i brand og vragrester spredt ud over et større område. IC3-toget blev afsporet, men kunne senere på dagen køre væk.

I alt syv kom til skade. Værst gik det ud over de to lokoførere, som måtte skæres fri af førerhuset. Den ene, som var under uddannelse, blev lagt i kunstigt koma på Holbæk Sygehus, hvor lægerne dog betegnede hans tilstand som stabil. Den anden lokofører, som var instruktør, blev overført til sygehuset i Glostrup med et brud på rygsøjlen. De øvrige kunne forlade sygehuset igen i løbet af lørdagen.

Der var ifølge Midt- og Vestsjællands Politi i alt 25 personer i toget: De to lokoførere, en togbetjent, en togfører og 21 passagerer.

Politiet forventer, at jernbaneoverskæringen på Bukkerupvej vil være lukket den næste uge som følge af de ødelagte lyssignaler.

/ritzau/