SuperBest taget i madfusk

De seneste tre dage har dagligvarebutikker over hele landet haft besøg af fødevarekontrollen, som ville undersøge om der lå gammelt mad i kølediskene. SuperBest i Jyderup var blandt synderne.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

I alt 158 butiker er blevet tjekket, og der blev fundet tre tilfælde af fødevarer, som var blevet ompakket og havde fået nyt datomærke.

Medister i SuperBest
Hos SuperBest i Jyderup var der tale om pakker med medisterpølse, som var blevet mærket til at være blevet pakket samme dag. En yderligere undersøgelse af kødet viste dog, at det var blevet pakket dagen forinden. Derfor har butikken altså overskredet reglerne for datomærkning.

Overtrædelsen har udløst en bøde på 10.000 kroner, og SuperBest kan forvente at fødevarekontrollen kommer forbi til endnu et kontrolbesøg inden for de næste to måneder. Det oplyser fødevarechef i Fødevareregion ØST, Henning Knudsen over for TV2 ØST.

Ekstra fokus lige nu
Undersøgelsen blev sat i gang efter at DR's kontant afslørede flere tilfælde af ompakket kød i supermarkeder. Og selvom antallet af fundne fusk-tilfælde ikke er så stort denne gang, så er det ikke nødvendigvis et udtryk for, at butikkerne lever op til deres ansvar, siger kontrolchef Bjørn Wirlander, hos Fødevareregion Øst.

- Det er positivt, at antallet af sager her og nu er faldet. Men vi kan ikke udelukke, at det er fordi, at omkostningerne ved at blive afsløret er for store lige nu, både på grund af bøderne og den offentlige omtale, siger han til DR Nyheder.

Bjørn Wirlander lover, at der vil blive fulgt op på kontrollerne. Og også Fødevareminister Eva Kjer Hansen lover øget fokus på fuskeriet.

- Som forbruger er det meget svært at gennemskue, om der er sket en ommærkning. Og derfor bliver vi nødt til løbende fra myndighedernes side at kontrollere, at det ikke finder sted, siger hun.