Styrelsen for Patientsikkerhed ser med alvor på de mange kritikpunkter

Styrelsen for Patientsikkerhed har bedt direktionen på Holbæk Sygehus om at lave en redegørelse om hvert kritikpunkt i indberetningen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Styrelsen for Patientsikkerhed ser med alvor på de mange kritikpunkter, som Dansk Sygeplejeråd er fremkommet med i forhold til medicinsk afdeling på Holbæk Sygehus.

Sådan siger Anette Lykke Petri, der er enhedschef og overlæge i Styrelsen for Patientsikkerhed om den indberetning, som sygeplejerskerne er kommet med.

- Vi har i første omgang anmodet direktionen på Holbæk Sygehus om en redegørelse i forhold til hvert kritikpunkt og også hvordan de fremadrettet vil sikre patienternes sikkerhed på afdelingen, siger Anette Lykke Petri til TV ØST.

Redegørelsen skal direktionen være klar med den 2. februar. 

Venter på redegørelsen

Først når styrelsen har modtaget redegørelsen, vil de vurdere, hvad de vil gøre.

- Når vi så har modtaget den, holder vi selvfølgelig de to breve op mod hinanden og træffer beslutning om, hvad der fremadrettet skal ske, siger Anette Lykke Petri.

Styrelsen har ikke været forbi medicinsk afdeling endnu, men det kan ikke udelukkes, at de kommer til at lægge vejen forbi.

- Men det, vi har modtaget nu fra Dansk Sygeplejeråd, er en påstand, som vi selvfølgelig tager alvorligt. Men vi er nødt til at tage modpartens svar med også, inden vi træffer beslutning om, om vi kommer på tilsynsbesøg eller om vi tager deres skriftlige indberetning til efterretning, siger Anette Lykke Petri.