¨

Styrelse krævede over 700.000

Foto: TV ØST

For meget sjov og for lidt indhold. Nordvestsjællands Produktionsskole måtte betale statstøtte tilbage. Pengene gik til rejser og dykkerture.

Nordvestsjællands Produktionsskole er i øjeblikket ved at finde en million kroner på næste års budget. Så meget trækker Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen nemlig helt sikkert ud af de 2,9 millioner kroner, som NV-Pro har fået uretmæssigt udbetalt for skoleeleverne i den tidligere erhvervsklasse, skriver dagbladet Nordvestnyt.

 Men en aktindsigt afslører, at produktionsskolen allerede har måttet bøde for uregelmæssigheder, der blev opdaget, da der kom spot på skolens elev-opgørelser.

 I maj i år tilbageholdt styrelsen, der hører under Ministeriet for Børn og Undervisning, 720.961 kroner af NV-Pros statstilskud.

 For meget sjov - for lidt indhold. Styrelsen konkluderer, at otte dykkerture i fritiden inklusiv to rene personaletrænings-dyk, dykkercertifikater til fem lærere samt 15 elever er for lidt til at retfærdiggøre en udgift på 220.000 kroner på et år. Desuden har styrelsen krævet tilbagebetaling for skolens udlandsture på 500.691 kroner. Kun medielinjen har efter Kvalitets- og Tilsynsstyrelsens vurdering haft aktiviteter på ekskursionerne i årene 2008-2010, der svarer til kravet om mindst 30 normaltimer pr. uge.

 Ifølge kontorchef Bente Ørum, Kvalitets- og Tilsynsstyrelsen, har der i styrelsens toårige eksistens været tilsynssager på en lille håndfuld af landets 78 produktionsskoler. Dagbladet Nordvestnyt spurgte, om NV-Pros sag er graverende eller blot udtryk for sjusk:

 - Når vi kommer derhen, at der skal ske tilbagebetaling, så er det graverende. Vi har en vis forståelse for, at administration af en institution ikke kan være fejlfri, så når vi griber til tilbagebetaling, anser vi det for meget alvorligt, siger kontorchef Bente Ørum til avisen.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App