Stukket ned på åben gade - retssag om knivdrab begynder i dag

Retten i Holbæk påbegynder mandag sag om drab på 52-årig mand, der blev stukket ned på åben gade.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det var en rolig tirsdag formiddag i Holbæk den 9. juni sidste år. Lige indtil flere tilfældige borgere blev vidner til, at en 52-årig mand blev stukket ned ud for Lindevej 10. Seks knivstik fik han i maven og i benene. Senere på dagen afgik Christian Flesborg ved døden på Holbæk Sygehus.

Nu sidder to mænd på 28 og 29 år tiltalt for manddrab. Ifølge anklageskriftet stak de to mænd i forening og efter fælles forudgående aftale, accept eller forståelse Christian Flesborg ned og tilførte ham så alvorlige kvæstelser, at han døde af dem.

Hvorfor den 52-årige mand skulle stikkes ned, er der ikke kommet noget ud om. Men det ændrer sig måske, når sagen fra mandag bliver behandlet ved Retten i Holbæk. Ifølge anklager Maria Jepsen er der afsat otte retsdage til sagen.

Udover tiltalen for manddrab er den 28-årige A. også tiltalt for på sin bopæl at have været i besiddelse af 83,5 gram amfetamin med henblik på videreoverdragelse, ligesom han er tiltalt for at have solgt 204 gram amfetamin i tiden op til den 9. april 2020. Ifølge anklageskriftet var han derudover i besiddelse af anabolske steroider til eget forbrug samt 585 piller af typen Alprazolam, der er et beroligende produkt, der dæmper angst og panikanfald.

Har flere knivdomme bag sig

Den medtiltalte 29-årige T. blev ifølge anklageskriftet fundet i besiddelse af 384 gram hash og 70 gram skunk med henblik på videreoverdragelse. Desuden blev der fundet to ulovlige kreditkortknive hos T.

Det er ikke første gang, den 28-årige A. sidder på tiltalebænken i Retten i Holbæk. Fire gange er han tidligere dømt for at være i besiddelse af ulovlige knive, og så sent som i januar 2020 fik han to knivdomme. 

Ifølge Nordvestnyt.dk var det i to sager, der omhandlede episoder fra oktober 2018 og november 2019, hvor han havde været bevæbnet med kniv i Nygade i Holbæk. I april 2021 blev han frikendt for at have taget del i et voldeligt økseoverfald i Havevang i Holbæk som en del af konflikten mellem Bandidos og en gruppe unge fra Vangkvarteret. Under den retssag kom det frem, at A. ikke selv er medlem af Bandidos, men regnes som en ven af klubben.

Der forventes dom i sagen i juni.