To stuer brændt ned på landejendom

Falck i Mørkøv og Falck i Holbæk rykkede søndag aften ud til en brand i et stuehus. To stuer udbrændte, og der kom masser af sodskader.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Søndag aften ved 19-tiden blev politi og brandmyndigheder alarmeret om en brand i Kundby ved Svinninge i Nordvestsjælland.

Første medling lød på, at der var ild i et rækkehus på Bjergbyvej, men det viste sig at være stuehuset på en firelænget gård, der var i brand.

- Da vi kom derud var der helt fyldt med røg i stueetagen og vi kune se flammer derinde, fortæller Jan Bruun, som er indsatsleder ved Holbæk Brandvæsen.

Brandmændene fik hurtigt slået flammerne ned, så branden ikke bredte sig til resten af gården.

Møbler og andet indbo er gået op i flammerne, og to stuer er brændt helt ned og resten af det over 100 kvadratmeter store stuehus er sodskadet, fortæller Jan Bruun.

- Flere vinduer sprang på grund af varmen, og vi har efterladt nogle hulle ri taget. Vi var simpelthen nødt tila t slå hul for at kunen slukke ilden derinde, siger han til TV2 ØST.

Indsatslederen er ikke klar over, hvad der var årsag til branden, men han fortæller at politiet undersøger brandårsagen.

Ingen kom til skade ved branden