¨

Studerende vil droppe læreruddannelse

Foto: TV ØST

De studerende på læreruddannelsen i Holbæk truer med at flytte uddannelsessted, fordi de er utilfredse med, at de næste år ikke kan få flere af de fag, som skolerne ellers efterspørger.

Flere studerende overvejer at droppe læreruddannelsen i Holbæk og flytte resten af deres uddannelse til København eller Vordingborg. Det skriver Nordvestnyt.

Årsagen er, at de lærerstuderende ikke kan vælge linjefag i musik, fysik/kemi og tysk i skoleåret 2012, der begynder næste sommer.

Det gælder både i Holbæk og Roskilde, hvor University College Sjælland blandt andet udbyder uddannelser.

De studerende mener, at mangelen på linjefag er endnu et eksempel på University College Sjællands udsultning af læreruddannelsen i Holbæk.

- Lærere bliver også fyret, så det er vigtigt, at uddanne os til det, skolerne har brug for. Vi synes ikke, at ledelsen tager nok hensyn til os, og læreruddannelsen i Holbæk er blevet en discountuddannelse, siger Janne Feenstra, formand for De Studerendes Råd.

Hos University College Sjælland svarer rektor Ulla Koch på kritikken.

- Hvis der er studerende nok til for eksempel musik, så bliver det selvfølgelig også udbudt. Men der er for få studerende i Holbæk og Roskilde til, at vi kan udbyde hele viften af fag, og vi har ikke økonomi til at oprette hold med fem til seks studerende, siger hun.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App