¨

Studenterhuer sender afrikanske børn i skole

Musikklassen på Stenhus Gymnasium i Holbæk har valgt at købe studenterhuer hos velgørenhedsorganisation Initiativ for Liv, hvor pengene går til børns skolegang i Østafrika.

Af Sille Grostøl

I en gymnasieklasse i Holbæk kommer studenterhuerne ikke bare til at markere en eksamen. De vil sørge for at afrikanske  børn kan komme i skole

- Det var symbolikken i at jeg kunne få et barn i skole ved hjælp af min studenterhue, der fik mig til at købe den fra 'Initiativ for liv', siger Anna Sofie Keller, som er elev på Stenhus Gymnasium.

Hun var den første i sin klasse der hørte om organisationen via et link på computeren.

'Initiativ for liv' startede i 2009, og ideen er at overskuddet fra huesalget går til Afrika. Ideen fik initiativtagerne nogle år før.

- Da vi selv gik i gymnasiet og skulle købe studenterhuer, begyndte vi at tænke meget over, hvorfor huerne skulle være så dyre, og hvad pengene blev brugt til. Vi syntes, at man skulle bruge dem til noget fornuftigt, og derfor lavede vi 'Initiativ for Liv', siger Magnus Luca som er en af grundlæggerne af organisationen.

Der blev sidste år solgt ca. 550 huer, som blev til 170.000 kr. til afrikanske skolebørn.

Anna Sofie Keller var så vild med ideen om at hjælpe, at hun holdt en fremlæggelse for sin klasse, og hun fik på den måde alle kammeraterne til at købe deres huer dér.

Du kan læse mere om 'initiativ for liv' her

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App