Stort gymnasium alkoholtester elever inden fest: - Det er utrolig urimeligt

På Stenhus Gymnasium i Holbæk vil man alkoholteste synligt berusede elever inden skolens fester. Skolen vil på den måde undgå, at enkelte elever bliver for fulde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

I aften vil det for første gang siden coronanedlukningen være muligt for Stenhus Gymnasiums elever at komme til gymnasiefest. En aften, mange elever har set frem til, men tirsdag kom der for nogle skår i glæden.

Vicerektor Peter Fink skrev ud på elevernes intranet, Lectio, at for at sikre en god fest, vil skolen alkohol- og narkoteste elever, der virker synligt påvirkede. Hvis den testede elev har en promille på over 1,0, vil vedkommende ikke være velkommen til festen.

Men det er ikke alle elever på gymnasiet, der er lige tilfredse med den beslutning.

- Jeg synes, det er utrolig urimeligt, at gymnasiet bestemmer, hvor meget vi må drikke inden festen, men vi må drikke lige så meget vi vil, når vi er derinde, siger Gustav Bærentsen, der går i 2.O og fortsætter:

- Det har altid været sådan, at man ikke måtte drikke sig så fuld, at man stod og brækkede sig og så videre, men hvorfor ikke beholde den regel? I stedet får de alle elever til at føle, at de gør noget forkert, hvis de har en promille på over 1,0, siger Gustav Bærentsen, der ikke frygter, ikke at blive lukket ind til festen.

quote Ved at sætte en promillegrænse, så forventer vi, at folk holder mere igen, så alle kan komme med til fest

Peter Fink, vicerektor, Stenhus Gymnasium

Vicerektor Peter Fink kan godt forstå, hvorfor nogle elever var uforstående overfor beskeden på intranettet. Derfor blev alle elever kaldt til stormøde, så rektor Per Farbøl kunne få mulighed for at forklare eleverne, hvad der lå til grund for beslutningen om alkoholtesten.

På mødet var det vigtigt for rektor at understrege, at det ikke er alle elever, der bliver testet, men kun dem der er synligt påvirkede.

Forlængelse af gældende regler

Vicerektor Peter Fink understreger, at man på skolen altid har haft vagter og lærere, der har holdt øje med, om eleverne blev for fulde, men at testen kan være med til at undgå diskussioner.

- Førhen har det heddet, at man ikke måtte være for fuld, men det er en svær målestok, og ved at sætte en promillegrænse, så er der ikke så meget at diskutere, siger Peter Fink.

Ifølge Peter Fink ønsker gymnasiet ikke at være fuldstændig firkantet, derfor vil de også vurdere i det enkelte tilfælde, om en person kan komme ind til festen, selvom promillen er lidt over 1,0.

Læs også
Krammere og gratis hotdogs - Tinus samler ind til udsatte
Læs også
Krammere og gratis hotdogs - Tinus samler ind til udsatte

Men hvorfor så overhovedet have en promillegrænse?

- Fordi det er noget håndgribeligt i de situationer, hvor vi vurderer, at folk er for fulde. For ”for fuld” er elastik i metermål. Vi må bare konstatere, at vi har måttet sende mange elever hjem, som ikke har kunnet styre det. Ved at sætte en promillegrænse, så forventer vi, at folk holder mere igen, så alle kan komme med til fest, siger Peter Fink.

Der er mulighed for at købe alkohol til skolens fester, men der bliver ikke serveret hård spiritus, og netop derfor frygter Peter Fink ikke, at eleverne i stedet drikker sig for fulde til festen.

Ikke alle er utilfredse

I 3.E forstår Victor Vega til gengæld godt, hvorfor skolen har været nødt til at lave nogle konkrete regler.

- På natklubber og barer er der også dørmænd, der sender en hjem, hvis man er for fuld og står og brækker sig. Det er jo skolen, der har ansvaret, så jeg synes egentligt, at det er fint, siger Victor Vega.

Læs også
Lavede alkoholreklamer til unge - nu får diskotek i Næstved bøde
Læs også
Lavede alkoholreklamer til unge - nu får diskotek i Næstved bøde

Victor Vega er ikke bange for, at han ikke bliver lukket ind til festen, han har tænkt sig at drikke lige så meget, som han plejer.

- Jeg ved godt med mig selv, hvor meget jeg kan drikke, før jeg ikke kan styre mig, så selvom jeg sikkert kommer til at have en promille på over 1, så frygter jeg ikke, at jeg ikke bliver lukket ind, for jeg kan godt stå i kø ude foran skolen uden at stå og skabe mig, siger Victor Vega.


Nyhedsoverblik