¨

Store muskler og lår til skue: - Det sociale samvær er også vigtigt

Denne weekend har der været herefordskue i Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Der blev kigget på muskler og lår ved herefordskue i Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk søndag.

Hereford er den mest udbredte kødkvægsrace i verden.

Denne weekend kunne man se de flotteste danske eksemplarer af dyrene ved herefordskue i Andelslandsbyen Nyvang ved Holbæk.

Her kigger dommerne blandt andet på lårene og musklerne for at vurdere, hvilke dyr, der skal have de højeste placeringer.

Artiklen fortsætter under billedet.

Lene Mortensen fra Woodland Hereford. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

- Så handler det om at give dem noget fylde, der, hvor det dyre kød sidder, fortæller Lene Mortensen fra Woodland Hereford, mens hun føntørrer en af sine dyr, så pelsen står helt rigtigt.

Et herefordskue handler ikke kun om kvæg og kød. Det sociale samvær er også vigtigt, fortæller 13-årige Mathilde Søe Christiansen.

- Vi tager på dyrskue og udstiller dem, og så gør vi det bare for hyggens skyld og for at lære flere at kende også, siger Mathilde Søe Christiansen, der tager på dyrskue med sin familie.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mathilde Søe Christiansen Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

Og netop den engelske kvægrace, der kom til Danmark via Møn, er et familievenligt valg.

- De er børnevenlige og vores børnebørn kan komme ind og lege med dem og gå med dem, siger herefordavler Bjarne Eichen fra Vipperød.

Og det rolige temperament er en af grundene til, at hereford-kvæget er en så populær race.

Artiklen fortsætter under billedet.

Herefordavlerne Bjarne Eichen fra Vipperød, Hans Petersen fra Stårup og Jørn Laursen fra Næsby Skov. Foto: Søren Kiehn - TV2 ØST

- Første gang, jeg så hereford kvæg, det var i 1971. Og der sagde jeg til mig selv, sådan nogle skal du have en gang, fortæller Jørn Laursen fra Næsby Skov.

Det er næsten 70 år siden, de første hereford-kvæg kom til Danmark. De ankom ifølge foreningen Dansk Kødkvæg i begyndelsen 1950’erne, og blev importeret af godsejer Scavenius på Klintholm Gods på Møn.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App