Stor politiaktion: Efterlyst sort Volvo blev fundet nær Holbæk

Den sorte Volvo, som politiet efterlyste fredag i forbindelse med den store politiaktion, blev fundet nær Holbæk.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Den store politiaktion fredag satte hele Danmark på den anden ende.

Broer blev lukket, ligesom færgefart til og fra Danmark blev aflyst for en stund. Politiet var massivt tilstede flere steder i landet.

Samtidig efterlyste politiet en sort Volvo V90 på svenske nummerplader. Den blev efterlyst i hele landet, og den endte med at blive fundet i Vintre Møller ved Holbæk, hvor en af passagererne gennem sin advokat selv kontaktede politiet.

Det skriver TV2.dk, der har talt med advokaten til en af de passagerer, der kørte i Volvoen.

- Jeg kan bekræfte, at min klient har haft tilknytning til bilen og har fortalt, hvor den var henne via os. Det gør vi klokken 17, siger Asser Gregersen fra Rosenkilde og Gregersen forsvarsadvokater til TV2.dk.

Artiklen fortsætter under kortet.

Advokaten Asser Gregersen repræsenterer, ifølge DR.dk, en 19-20-årig mand, der var passager i den sorte Volvo, og han har tidligere repræsenteret ham i en sag, han blev frikendt i. Advokaten oplyste til DR.dk lørdag aften, at de fire mænd, der var i Volvoen, havde købt bilen stjålet, og at de flygtede fra politiet, fordi de ikke havde kørekort og var påvirkede af hash.

- Mit indtryk er, at han og nogle andre havde røget hash, og at de ikke havde kørekort. Min klient har tidligere været i kontakt med politiet og ville det ikke igen, og derfor kørte de fra politiet, siger advokat Asser Gregersen fra firmaet Rosenkilde og Gregersen til DR.dk.

Artiklen fortsætter under billedet.

Denne helikopter er set flyve over Holbæk, hvor flere bemærkede politiets massive tilstedeværelse. Det kan være fordi, den sorte Volvo blev efterladt mellem Holbæk og Roskilde.
Denne helikopter er set flyve over Holbæk, hvor flere bemærkede politiets massive tilstedeværelse. Det kan være fordi, den sorte Volvo blev efterladt mellem Holbæk og Roskilde. Foto: Karine Pedersen

Lørdag kom det frem, at politiaktionen skyldtes PET's frygt for et angreb mod enkeltpersoner. Det kom også frem, at efterlysningen af Volvoen og politiets massive tilstedeværelse ved Espe på Fyn i løbet af efterforskningen viste sig at være to forskellige sager.

Den ene sag drejede sig om en igangværende PET-sag, der handler om frygt for et angreb mod enkeltpersoner, mens personerne i den sorte Volvo, ifølge TV2.dk, blev "afsløret som medvirkende i en helt anden kriminel episode". Det oplyste chefpolitiinspektør Jørgen Bergen Skov på et pressemøde lørdag eftermiddag.

Han understregede desuden, at det var troværdige informationer om et muligt angreb, som betød, at politiet ikke tog nogen chancer.

- Vi agerer i forhold til et 'worst case scenarie'. Sådan er det, når et politi modtager troværdige informationer. Så skal vi sikre os, at der ikke er tale om en trussel, før vi kan tillade os at lukke ned, sagde Jørgen Bergen Skov til pressemødet, skriver TV2.dk.