Stor interesse for borgermøder om moske i Holbæk

Der er stor interesse for at deltage i de planlagte borgermøder om at flytte moskeen i Holbæk til nye lokaler.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det strømmer ind med tilmeldinger til tre planlagte borgermøder om planerne om at flytte moskeen i Holbæk.

Det oplyser formanden for Tyrkisk Islamisk Kultur- og Undervisningscenter, Hikmet Tuncer, til TV2 ØST.

quote Vi vil gerne fortælle, hvorfor vi gør, som vi gør – og vise de forhold, der er for vores forenings arbejde

Hikmet Tuncer, formand for Tyrkisk Islamisk Kultur- og Undervisningscenter

- Der er kommet rigtig mange tilmeldinger til møderne fra både naboer, interesserede i byen og også politikere. Det er vi altså rigtig godt tilfredse med, det er rigtig fint, fortæller han.

Flertal stemte mod flytning af moske

Møderne er særdeles aktuelle, da et flertal i Udvalget for Klima og Miljø i tirsdags stemte imod en lokalplan, der skulle gøre det muligt at flytte den nuværende moske og det tilhørende kulturcenter til den bygning, der nu huser Mega Bowl i byens industrikvarter.

- Vi havde planlagt at holde et borgermøde om sagen i marts måned, men det forhindrede corona-sygdommen os i at gå videre med. Nu prøver vi igen – men vi har af hensyn til forsamlingsforbuddet valgt at holde mødet over tre forskellige dage. Man skal samtidig tilmeldes mødet, så vi er sikre på, at der ikke kommer for mange, siger Hikmet Tuncer.

VIDEO: Tyrkisk-Islamisk Forening i Holbæk drømmer om et større kulturhus. Men det er ikke alle, der er begejstrede for den plan

 

Vil vise arbejdet frem

Møderne vil blive afholdt den 8., 11. og 15. juni klokken 18.30-20.30 i foreningens nuværende lokaler på Smithsvej 6 i Holbæk.

Indholdet og dagsordenen på alle tre møder vil være den samme – at se de nuværende rammer, og fortælle om de fremtidige planer for arbejdet.

- Vi vil gerne fortælle, hvorfor vi gør, som vi gør – og vise de forhold, der er for vores foreningsarbejde. Jeg tror, at dialogen er vigtig, siger Hikmet Tuncer.

Deltagere i et af møderne skal på forhånd tilmelde sig på email-adressen kontakt@tiku.dk.