Støjberg: Bager og direktør har ingen grund til at lyve

Inger Støjberg (V) mener ikke, at man bør betvivle rigtigheden af det, der bliver fortalt på virksomhedsbesøg.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Venstre vil fortsat drage hverdagen ind i valgkampen, når den understøtter partiets politik.

Det siger politisk ordfører Inger Støjberg efter nogle dages medieuvejr, hvor der er sat spørgsmålstegn ved, om partiets eksempler på, at det ikke kan betale sig for kontanthjælpsmodtagere at arbejde, er reelle.

      - Enhver politiker, der er ude at besøge en daginstitution, et plejehjem eller en virksomhed er der jo for at lytte til de problemer, der er, og for at få gode ideer til, hvad der kan gøres bedre.

      - Hvis ikke man kan bruge de eksempler til at gøre politikken bedre og lave ting om, så hører alting jo op.

      - Men jeg kan da godt tvivle på, om der er almindelige mennesker, der vil stå model til det her, hvis man skal hives igennem sådan et mudderhul, som vi har set, siger hun.

Statsminister Lars Løkke Rasmussen har i valgkampens første dage brugt en servicevirksomhed i Taastrup og et bageri i Svinninge som eksempler på virksomheder, der lider under de nuværende regler for kontanthjælp, fordi gevinsten ved at tage arbejde er for lille.

Det er dog aldrig lykkedes at finde den eller de personer, der kunne dokumentere historien, og det er Venstre blevet kritiseret for af Socialdemokraternes politiske ordfører, Maja Panduro.

Og det er helt urimeligt, mener Inger Støjberg.

      - Det nytter ikke noget, at man beklikker erhvervslederens eller plejehjemslederens troværdighed.

      - De har jo ingen interesse i at stå frem med en falsk historie. De ville jo smadre deres egen virksomhed, hvis de løj, siger hun.

Venstre går til valg på at indføre et såkaldt moderne kontanthjælpsloft. Det vil sige, at man sænker kontanthjælpen, så gevinsten ved at tage et arbejde bliver større.

Samtidig vil partiet også hæve bundskatten, så dem med de laveste indkomster får flere penge mellem hænderne.

      /ritzau/