¨

Stenbæk efter kritik af sygehus: De ansatte knokler for at få det hele på ret køl igen

Jens Stenbæk (V) garanterer, at der bliver arbejdet hårdt på at gøre situationen på Holbæk Sygehus' Medicinske Afdeling bedre. Foto: Ida Valsted - TV ØST

Der er bedring på vej på Holbæk Sygehus, lover regionsrådsformand efter skarp kritik fra ansatte under massivt tidspres.

På Medicinsk Afdeling på Holbæk Sygehus har personalet rygende travlt.

De har faktisk så travlt, at flere ansatte har rettet en hård kritik mod sygehuset, fordi der ikke er tid til at give medicin og hjælpe patienterne på toilettet.

Og nu har ledelsen sendt en redegørelse om sagen til Region Sjælland, fortæller regionsrådsformand, Jens Stenbæk (V).

- Vi har også samtidig fået nogle løsningsforslag, og nu afventer vi resultatet. Vi vil fra regionsrådets side følge de initiativer, man har sat i gang. Så må vi se, om det er tilstrækkeligt til at få rettet op på tingene, siger han og fortsætter:

- Jeg ved, at sygehusets personale og ledelse knokler med det hele. Og jeg er sikker på, at de i fællesskab ret hurtigt får afdelingen på ret køl igen. 

Læs også Kritik af Holbæk Sygehus: Dybt urimeligt over for patienter

Vil flytte opgaver

Helt konkret vil sygehuset forsøge at aflaste det overbelastede personale.

- Vi har set på, hvordan man kan gøre brug af andre dele af personalet til at aflaste, blandt andet ved at få lagt nogle opgaver over på sygehusapoteket i forhold til medicindosering, siger Jens Stenbæk.

- Og så vil vi også i højere grad gøre brug af ergo- og fysioterapeuter og se, om vi kan kombinere nogle trænings- og plejeopgaver for på den måde at aflaste personalet.

Kan man ikke tilføre sygehuset nogle flere penge og noget mere personale?

- Alle de penge, som Region Sjælland har til sygehusene, de ligger allerede derude. Så skal vi til at tage fra de andre steder, hvis Holbæk skal have mere. Og faktisk er vores problem ikke de økonomiske ressourcer, men at vi har for mange ledige stillinger, siger Jens Stenbæk. 

Læs også Influenzaepidemi presser hospital til grænsen

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App