¨

Stedfar er chokeret over vagtlæge

Foto: TV ØST

Stedfaren til det 19-årige knivoffer er chokeret over, at vagtlægen ikke indlagde den psykisk syge overfaldsmand, skriver dagbladet Nordvestnyt.

Den 24-årige psykisk syge og hjemløse gerningsmand blev fire timer inden overfaldet tilset af en vagtlæge på Forsorgshjemmet Karlsvognen i Holbæk, hvor han opførte sig utilregneligt. 

Er rystet over fejl
Lægen fandt ikke grundlag for en tvangsindlæggelse. Men senere stak den 24-årige helt umotiveret den 19-årige flere gange i halsen med en kniv og bankede hans hoved ned i jorden i Rosen i Holbæk.

- Jeg mener, at vagtlægen begik en stor fejl, og det er jeg rystet over. Men det bruger vi ikke meget tid på at tænke over, for det har vi ikke overskud til, fortæller stedfaren, som ikke ønsker at stå frem med navn på grund af den ulykkelige situation, familien står i.

Situationen er alvorlig
Den 19-årige har siden søndag morgen ligget i kunstig koma. Selvom hans tilstand bliver betegnet som stabil, er situationen stadig meget alvorlig især på grund af de læsioner, han fik, da hans hoved blev banket ned i jorden. Moren til den 19-årige er hos ham på Rigshospitalets Traumecenter dag og nat, mens stedfaren forsøger at få hverdagen i Ågerup til at hænge nogenlunde sammen.

- Vores søn er ung og stærk, så vi håber og tror, at han kan stå imod. Men lægerne siger, at de kommende dage er kritiske, og de vil ikke sige, hvor store chancerne er for, at han klarer den, siger den fortvivlede stedfar til dagbladet Nordvestnyt.

Skulle være startet på uddannelse
Da det endnu er meget tidligt i forløbet, kan lægerne ikke vurdere, om den 19-årige undgår at blive hjerneskadet, hvis han vågner op igen. Familien har også fået fortalt dagbladet Nordvestnyt, at sønnen, der onsdag skulle være begyndt på en uddannelse på Roskilde Universitetcenter, måske skal ligge i kunstig koma i en uge eller endnu længere, før lægerne kan sige mere.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App