¨

Sparer på udsatte børn og voksne

Foto: TV ØST

Over 13 millioner skal spares på udsatte voksne og børn i Holbæk Kommune. Sådan lyder et spareforslag fra Venstre og De Radikale. Det vækker stor bekymring blandt de handicappede.

Venstre og De Radikale i Holbæk Kommune vil spare 13,5 millioner kroner på udsatte voksne og børn, skriver nordvestnyt.dk. Det vil blandt andet ramme borgere i beskyttet beskæftigelse og skære ned på aktivitetstilbudene i kommunen.

Venstre vil sætte en stopper for stigningerne i udgifterne til det såkaldt specialiserede område på adskillige millioner kroner.

- Vi kan ikke bare blive ved med at fylde penge i. Vi må også prøve at finde ud af, hvorfor udgifterne eksploderer, siger Peter Sørensen (Venstre), der er formand for Udvalget for Voksne i Holbæk Kommune. 

Kommunernes Landsforenings Konsulentviksomhed kigger i øjeblikket på, om der kan spares noget i sagsbehandlingen på området eller ved at organisere tingene anderledes. Først i december vil Udvalget for voksne komme med dets indstilling til byrådet, når også de berørte borgere, pårørende og ansatte har givet deres besyv med. Og formanden afviser, at man vil udsætte en ubehagelig beslutning til efter kommunalvalget.

- Den tanke kan folk måske godt få, men det er ikke det der er tilfældet. Vi vil først træffe den endelige beslutning, når vi har en ordentligt grundlag at træffe den på, og det har vi først i december måned, siger Peter Sørensen.

I Landsforeningen LEV frygter man dog allerede for konsekvenserne.

- Vi har mange medlemmer, som er afhængige af hjælp. Nu kan det være, at de skal lægges meget tidligere i seng, eller ikke have nogle aktiviteter at gå til og bare sidde derhjemme og rokke i stolen, siger Morten Løvschall, der er kredsformand for LEV i Holbæk.

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App