Sparekassen Sjælland i minus med 29,6 millioner kroner

Endnu et pengeinstitut her i regionen melder om røde tal på bundlinjen oven på opgørelsen af det seneste halve års resultater.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Også Sparekassen Sjælland kommer ud af 2013's første halvår med minus på bundlinjen. I en pressemeddelelse skriver sparekassen, der har hovedsæde i Holbæk, at halvårsresultatet er et minus på 29,6 millioner kroner.

- Vi mærker fortsat krisens voldsomme konsekvenser. Det koster hver dag penge i sparekassen. Men vi har altid understreget, at vi er til stede på Sjælland i både medgang og modgang. Derfor er der regninger, der skal betales. Men det er helt afgørende at understrege, at vi med ”sparekasse snusfornuft” har sat de nødvendige betydelige beløb til side til at imødegå eventuelle tab. Så budskabet er fortsat, at vores kunder kan sove trygt om natten. Det er aldrig rart at aflevere et halvårsminus, men jeg fristes til at sige, at det er planlagt og en del af vores ”Festen er forbi”-strategi. Vi er i fuld kontrol og kan håndtere de tab, der kommer, og står fortsat solidt, ja reelt ”styrket”, understreger sparekassens ordførende direktør Lars Petersson, der – afhængig af konjunkturerne - forventer sorte tal på bundlinjen igen i løbet af næste halvår.

Sparekassen Sjælland er ikke det eneste pengeinstitut her i regionen, der lyser rødt på bundlinjen oven på halvårsregnskabet. også Møns Bank måtte forleden meddele, at den havde et underskud på 13,4 millioner kroner i første halvdel af 2013.

Positive takter

I den mere positive boldgade fremhæver Sparekassen Sjælland dog, at de 2 nøgletal, som den kalder de væsentligste - solvens og kernekapital - er styrket, ligesom egenkapitalen er styrket med 36 millioner kroner.

Hele rapporten kan læses på Sparekassen Sjællands hjemmeside.