Sparekassen Sjælland betaler dyrt for sine lån

Sparekassen Sjælland, og datterbanken Sparekassen Fyn, betaler dyrt for at låne penge.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Selvom der ikke er meldinger om problemer, så betaler Sparekassen Sjælland og dens datterbank på Fyn dyrt, når de skal låne penge.

Det skriver Finanswatch på baggrund af en analyse, som seniorrådgiver ved Aalborg Universitet Lars Krull har udarbejdet. Analysen er opstillet som en liste over de banker, der betaler mest for deres lån.

Listen viser, at Sparekassen Sjælland og datterbanken Sparekassen Faaborg - der siden har skiftet navn til Sparekassen Fyn – ligger på en delt andenplads over de pengeinstitutter, der betaler mest for deres finansiering i Danmark. De 2 banker betaler således 1,84 procent i rente for deres lån.

Liste toppes af banker i knibe

Listen toppes ellers af en række pengeinstitutter i problemer. Eksempelvis ligger kriseramte Østjysk Bank nummer 1 på listen, mens ligeledes kriseramte Vestjysk Bank ligger på listens tredjeplads.

Listen bygger på bankernes halvårsregnskaber for første halvår af 2014. Den er udregnet på baggrund af de samlede renteudgifter delt med balancesummen fratrukket egen- og garantkapital.

Den største stigning i den gennemsnitlige rente finder vi hos en anden af de lokale banker. Det er Lollands Bank, der efter fusionen med Vordingborg Bank nu betaler 0,85 procent i gennemsnit for deres lån.

Læs mere hos Finanswatch: http://finanswatch.dk/secure/Finansnyt/article7082420.ece?utm_source=Feed&utm_medium=mostRead&utm_campaign=Morgen&utm_content=2014-10-08+08%3A10%3A00 (kræver abonnement)