Sparekasse præsenterer stort overskud og aktiekøb i anden bank

Sparekassen Sjælland-Fyn kommer ud af 2019 med et overskud på 226 millioner kroner. Samtidig køber banken sig ind i Lollands Bank.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Sparekassen Sjælland-Fyn kommer ud med et årsregnskab for 2019 med et overskud på 226,7 millioner kroner efter skat.

Det er en stigning på ni procent fra 2018, hvor overskuddet lød på 208,2 millioner kroner.

Det skriver banken i en pressemedelelse, hvor den administrerende direktør, Lars Petersson, kalder  resultatet for et af koncernens bedste nogensinde.

Resultatet skal blandt andet ses i lyset af, at personale- og administrationsomkostningerne er faldet med tre procent.

Forventer lignende resultat i 2020

Videre fremgår det af pressemeddelelsen, at Sparekassen Sjælland-Fyn, der har hovedsæde i Holbæk, forventer et resultat i 2020 på samme niveau som 2019.

- Samlet set og på baggrund af de tiltag, der er eksekveret i 2019, forventes strategien i 2020 at resultere i en basisindtjening på stort set samme niveau som i 2019. Forventningerne er et resultat før skat i niveauet 230-270 millioner kroner, siger Lars Petersson.

Køber aktier i anden bank

Samtidig offentliggøre Sparekassen Sjælland-Fyn, at den har købt aktier i Lollands Bank. Aktiekøbet sker ifølge Lars Petersson, fordi der er tale om en god investering og for at bakke op om pengeinstituttet på Lolland-Falster.  

- Sparekassen har overvejet at etablere aktiviteter på Lolland-Falster, men analyser har vist, at en veldrevet Lollands Bank med en direktion og bestyrelse, der har fokus på lokalområdet, er bedst til at drive pengeinstitut på Lolland-Falster, siger Lars Petersson i en pressemeddelelse.