¨

Sparekasse advarer mod svindlere - pas på falske e-mails, opkald og sms’er

Sparekassen Sjælland-Fyn i Holbæk. Foto: Sparekassen Sjælland-Fyn

Flere oplever i øjeblikket at blive kontaktet af svindlere på telefon eller mail. Det får nu Sparekassen Sjælland-Fyn til at udsende en advarsel.

Vi oplever desværre, at der lige nu er svindlere, der udgiver sig for at være fra blandt andet sparekassen, Nets, Netflix eller Skat.

Sådan skriver Sparekassen Sjælland-Fyn på deres hjemmeside og Facebook-side for at advare deres kunder mod at udlevere personfølsomme oplysninger.

Svindlerne forsøger nemlig at lokke folk til at videregive personlige NemID-oplysninger eller kort- og kontooplysninger.

Svindlere ringer fra sparekassens telefonnummer

Sparekassen Sjælland-Fyn går nu ud og advarer, fordi de har oplevet flere tilfælde, hvor svindlere udgiver sig for at være ansatte hos sparekassen, og hvor telefonnummeret på displayet ligefrem er sparekassens.

- Personen taler dansk, er både venlig og forstående, og hun forklarer, at der er nogen, der forsøger at hæve penge på din konto, og at det skal gå stærkt, hvis du skal nå at forhindre det. Derfor fortæller personen, at du skal oplyse nogle koder til dit NemID, skriver sparekassen.

- Du ønsker selvfølgelig ikke, at nogen skal få adgang til din konto, og selvom du er lidt tøvende, bliver du overbevist om at oplyse dine NemID-koder. Personen i den anden ende fortæller desuden, at du også vil modtage en SMS med en sikkerhedskode, som du også skal oplyse, hvis I sammen skal forhindre svindlen – så det gør du. Den venlige person i den anden ende fortæller, at problemet nu er løst, og at du må have en fortsat god dag.

Sådan advarer Sparekassen med et eksempel på deres Facebook-side. Herefter bliver vedkommende, der har været udsat for svindel ofte et beløb fattigere i sin Netbank.

Oplys aldrig kort- eller kontooplysninger på nettet

Men ifølge Sparekassen Sjælland-Fyn ville hverken de, SKAT eller Netflix efterspørge en kundes NemID eller kort- og kontooplysninger over telefon eller e-mail.

- Du må generelt aldrig oplyse kort- eller kontooplysninger på nettet, medmindre du er ved at lave et online køb. Du må heller aldrig oplyse din PIN-kode til dit kort eller sende en kopi af dit NemID. Det er personlige oplysninger, som kun du må kende til, understreger Sparekassen Sjælland-Fyn.

Har du først klikker på linket i en e-mail eller videregiver oplysninger over telefon, skal du straks kontakte sparekassen hurtigst muligt, så de kan spærre dine konti og kort.

Hvis du modtager et opkald fra en svindler, der udgiver sig for at være fra Sparekassen Sjælland-Fyn opfordrer de til at ringe og informere dem om det.

Sparekassen kan kontaktes på telefonnummer 59 48 10 00.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App