Socialudvalgsformand om Nana: - Hun skal også have et liv

Sagen om, hvorvidt rygmarvsskadede Nana Anderson skal have uddannet personale til at hjælpe sig eller ej, bliver sendt tilbage på forvaltningens bord.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

Formanden for socialudvalget i Holbæk Kommune, Bente Juul Röttig (SF), mener slet og ret der må været begået en fejl.

- Jeg tror, der er gået noget galt. Man har taget fat på, hvordan overlever Nana i eget hjem, men hun skal altså også have et så aktivt liv som muligt og et selvvalgt liv. Det har der været bedre mulighed for tidligere, kan jeg forstå. Jeg synes, man skal se på sagen igen, og det har jeg bedt administrationsgruppen gøre her efter ferien, siger hun.

quote Man har taget fat på, hvordan overlever Nana i eget hjem, men hun skal altså også have et så aktivt liv som muligt og et selvvalgt liv.

Bente Juul Röttig (SF), formand for socialudvalget i Holbæk Kommune

Ufaglært hjælp

Socialudvalgsformanden taler om Nana Anderson fra Tølløse. Hun kørte galt for tre år siden og har efter ulykken haft brug for hjælp til langt det meste – hun kan ikke selv bevæge sig, og hun får hjælp til at trække vejret. Det betyder, hun er afhængig af plejepersonale.

Og indtil for kort tid siden var det uddannet personale, Holbæk Kommune sørgede for, kom hjem til hende. Men det har kommunen valgt at lave om, så det nu er ufaglært personale, der kommer.

Nana Anderson, Frederik Korff
Læs også
Nana har brug for hjælp efter ulykke: Kan kun få ufaglært hjemmepleje
Nana Anderson, Frederik Korff
Læs også
Nana har brug for hjælp efter ulykke: Kan kun få ufaglært hjemmepleje

Fredericia banegård

En beslutning Nana Anderson og hendes bror Frederik Korff har klaget over, fordi det har stor indflydelse på Nana Andersons hverdag. Og udvalgsformanden kan godt se, at det er et problem.

quote Lige nu lyder det som om der er det, jeg kalder en Fredericia banegård

Bente Juul Röttig (SF), formand for socialudvalget i Holbæk Kommune

- Lige nu lyder det som om, der er det, jeg kalder en Fredericia Banegård – altså folk ud og ind hele tiden som betyder, hun nærmest skal være i hjemmet hele tiden. Der er ikke lavet en helhedsløsning, som jeg kan se det, siger Bente Juul Röttig.

Derfor har hun altså bedt forvaltningen om at kigge på sagen igen.

- Når man ser på Nanas samlede situation, så er det ikke nok at tage stilling til, hvordan hun skal overleve. Hun skal også helst have et liv efter det her. Hun er en ung pige, der har livet foran sig, siger Bente Jull Röttig.


Nyhedsoverblik