Socialdemokrater fra Holbæk danner ny lokalliste

To socialdemokrater, Sine Agerholm og Finn Martensen, danner en ny lokalliste til byrådsvalget. De satser på at have 10 kandidater klar til valget.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

To socialdemokrater fra Holbæk Byråd genopstiller ikke for partiet til byrådsvalget i november. 

Men det er ikke, fordi deres navne ikke vil stå på stemmesedlerne. For Sine Agerholm og Finn Martensen har nemlig lavet en lokalliste. 

Det skriver Nordvestnyt.

- Den situation, som kommunen står i lige nu, har aldrig været værre. Det gælder økonomien, det politiske klima og klimaet mellem byrådet og administrationen. Derfor skal der lægges en anden kurs, og det er nu, vi skal gøre det. For der er et halvt år til valget. Og her bliver konstitueringen afgørende for, hvordan kommunen kommer fra start, siger Sine Agerholm til avisen og fortsætter:

- Vi ser en alvorlig risiko for, at man i byrådet får malet sig op i hver sit hjørne og begynder at føre blokpolitik. Og det får vi ingen holdbare løsninger af. Det vil selvfølgelig betyde, at alle skal hugge en hæl og klippe en tå, men det er nødvendigt. Og vi er faktisk enige om mange ting i byrådet. Men i stedet taler vi ud af hver sin tangent.

De må smide os ud

quote Det må være op til Socialdemokratiet, om de vil smide os ud

Finn Martensen, medlem af Holbæk Byråd

Den nye lokalliste, som endnu ikke har fået et navn, består indtil videre kun af de to socialdemokrater. Men de satser på at have cirka 10 kandidater klar til valget. De skal blandt andet findes ved, at de to stiftere vil tage rundt i kommunen og holde informationsmøder. 

Både Agerholm og Martensen er dog ikke meldt ud af Socialdemokratiet. 

- Hvis S i Holbæk forstår projektet, så ser jeg intet til hinder for, at vi kan blive, og vi kan have et godt samarbejde. Så vi melder os ikke selv ud. Det må være op til Socialdemokratiet, om de vil smide os ud, siger Finn Martensen til avisen.