Snød sig ind i ældre menneskers hjem - fire personer er nu dømt for corona-tricktyveri

Et samarbejde mellem tre politikredse har sikret at fire tricktyve er blevet anholdt og dømt.

Fredag blev fire personer dømt for et stort antal tricktyverier mod ældre mennesker, hvor corona-pandemien blev brugt som påskud.

Det skriver Københavns Vestegns Politi i en pressemeddelelse.

Tricktyverierne er begået flere steder på Sjælland, blandt andet i Holbæk, Ringsted og Roskilde.

quote At have udnyttet disse borgeres frygt for corona, er dybt nedrigt

Britt Thagaard-Hansen, specialanklager, Københavns Vestegns Politi.

De dømte er en mand på 27 år, en mand på 31 år, en mand på 32 år og en kvinde på 43 år. Gruppen var tiltalt for at have udført de corona-relaterede tricktyverier umiddelbart efter at corona-epidemien ramte Danmark i marts 2020. Her skaffede de sig adgang til en række ældre menneskers bopæl under henvisning til, at de kom fra sundhedsmyndighederne og skulle hjælpe med at spritte af.

På baggrund af efterforskning vurderede Indbrudsgruppen hos Københavns Vestegns Politi i det tidlige forår 2020, at de fire personer kunne stå bag en række tricktyverier flere steder på Sjælland. Derfor gik efterforskere fra Københavns Vestegns Politi sammen med Nordsjællands Politi og Midt- og Vestsjællands Politi om at efterforske direkte mod gruppen.

Den 20. maj 2020 vurderede politiet, at man havde materiale nok til at slå til mod gruppen, og de blev anholdt på fersk gerning i forbindelse med et forsøg på tricktyveri i Hvidovre.

- Der er tale om grov kriminalitet mod ældre medborgere. At have udnyttet disse borgeres frygt for corona, er dybt nedrigt, siger specialanklager Britt Thagaard-Hansen i pressemeddelelsen.

Fik forøget straf

Folketinget har bestemt, at det kan koste op mod den dobbelte straf at begå en række forbrydelser, hvor corona bruges som påskud. Det er første gang at denne paragraf tages i anvendelse i forbindelse med tricktyveri, skriver Københavns Vestegns Politi.

De fire er idømt henholdsvist to år og ni måneder, tre år og seks måneder, fem år og fem år og seks måneders fængsel. To af de dømte er samtidig blevet udvist af Danmark med indrejseforbud i ni år.

Det er manden på 31 og manden på 32 år, der er blevet udvist, de er begge straffet for tidligere forhold.

- Begge de dømte har tidligere fået det gule kort - de vidste at de stod på kanten af udvisning. Alligevel har de begge fortsat deres kriminelle løbebane. Derfor mener jeg, at det er helt på sin plads at de nu begge bliver udvist, siger specialanklager Britt Thagaard-Hansen i pressemeddelelsen.

De fire dømte tog alle betænkningstid i forhold til eventuel anke.