Sneen er væk - men Leonora kan alligevel træne skiskydning i haven

14-årige Leonora Ishøj Rønhede fra Holbæk træner hver dag intensivt i skiskydning.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Træningen er aflyst - og det samme er danmarksmesterskaberne.

Alligevel træner 14-årige Leonora Ishøj Rønhede fra Holbæk intensivt i skiskydning hjemme i fars og mors have.

- Man går fra at skulle løbe så hurtigt, man kan, på banen, og så skal man ned og ligge så stille, man kan. Og virkelig fokusere.

Sådan forklarer den 14-årige skolepige sporten, som hun hver dag træner for.

- Det giver en bestemt følelse - sådan en rus. Du har sikkert hørt om, hvordan løbere får det. Altså når man er ude at løbe og får den der følelse af, at .. YEHH.. Det er sådan en følelse, som jeg får, når jeg træner skiskydning, siger hun.

Artiklen fortsætter under billederne

Det er ikke ofte, de har mulighed for at stå på langrend i Danmark - men i januar var muligheden der kortvarigt.
Det er ikke ofte, de har mulighed for at stå på langrend i Danmark - men i januar var muligheden der kortvarigt. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST
Og når der ikke er sne, så må rulleskiene frem.
Og når der ikke er sne, så må rulleskiene frem. Foto: Peter Kryger - TV2 ØST

Mens hverdagen bruges på virtuel undervisning i 8. klasse og møder med veninderne i coronaboblen, så finder hun stadig plads til 10 timers intensiv træning i skiskydning hver uge.

Hun har et helt batteri af DM-medaljer vundet på både langrend og rulleski. Men med skiskydning har hun ikke vundet nogen endnu.

Leonora Ishøj Rønhede har tidligere vundet et helt batteri af medaljer i DM i enten langrend eller rulleski. Og nu træner hun altså skydning. Men hvad det skal ende med, ved hun endnu ikke.

- Lige nu er målet bare at ramme skiven, siger hun.

Hun har modtaget rosende ord fra blandt andet landstræneren i skiskydning - men at komme ud i verden med sin sport er ikke noget mål for hende.

- Hvis jeg tænker for langt ud i fremtiden så tænker jeg, at det er mange træningstimer. Selvom jeg godt kan lide at træne, så er træning hårdt, siger Leonora Ishøj Rønhede.