Snarrådig betjent snød indbrudstyve

En ung politibetjent fik på snedig vis skovlen under to indbrudstyve.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Lidt i 11 onsdag formiddag fik politiet en anmeldelse om indbrud i en villa på Grydebjergvej. Et vindue blev brudt op, men der blev tilsyneladende ikke stjålet noget.

En ung politibetjent fra Holbæk kørte ud til stedet for at foretage en undersøgelse.

På vej derud, mødte han en personbil, som var uden nummerplader. Betjenten ville lige påtale det, og det viste sig, at føreren af bilen ikke havde kørekort. Han blev så skrevet for overtrædelse af færdselsloven.

Da betjenten spurgte ind til en passager i bilen, en 20-årig mand uden fast bopæl, var han efterlyst af fogeden. Betjenten anholdt ham og tog ham med i bilen.

Når betjenten nu alligevel var tæt på Grydebjergvej, kørte han dertil, og så på gerningsstedet. Her fik han af vidner at vide, at den bil, han kort forinden havde stoppet, var set køre fra gerningsstedet.

Den kvikke betjent ringede til føreren af bilen, og fortalte ham, at han manglede at spørge ham om noget i forbindelse med sagen om bilen. Han aftalte med manden, at de skulle mødes på Kalundborg politistation. Manden mødte op som aftalt, og betjenten kunne fortælle den forbløffede 20-årige fra Føllenslev, at han nu var anholdt for indbrud.

En af mændene erkendte at have lavet indbrud og bliver torsdag fremstillet i grundlovsforhør med krav om varetægtsfængsling.

Den anden blev løsladt, men er stadig sigtet.