¨

Smidt ud af træningscenter på grund af ansigtstatoveringer

01:00

VIDEO: Killian-Alexander Hoogendoorn (th) og hans kammerat Mikkel Hansen er blevet smidt ud af Sportbyens Træningscenter, fordi de begge har tatoveringer i ansigtet. Video: Toke Grøndal - TV2 ØST

To mænd er efter en dags medlemskab blevet smidt ud af det nye træningscenter i Holbæk Sportsby. Årsagen er deres hårde ydre og ansigtstatoveringer.

Hos os er alle velkomne. Både yngre og ældre, motionister og elite.

Sådan lyder budskabet på hjemmesiden for Sportbyens Træningscenter, der åbnede tilbage i maj i Holbæk Sportsby.

Men det budskab kan træningscentret ikke helt leve op til, hvis man spørger to venner fra Hobæk. 

To mænd er nemlig blevet bortvist efter en enkelt dags medlemskab. Den ene af dem er Killian-Alexander Hoogendoorn fra Holbæk, mens hans kammerat hedder Mikkel Hansen.

Artiklen fortsætter under billedet

Mikkel Hansen (t.v.) og Killian-Alexander Hoogendoorn forstår ikke, hvorfor de ikke er velkomne i centret. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Smidt ud på grund af tatoveringer

I onsdags meldte Killian-Alexander Hoogendoorn sig ind i træningscentret, men allerede dagen efter modtog han beskeden om, og han og kammeraten var smidt ud af centret.

Bortvisningen begrundes med, at andre medlemmer har været bekymrede og utrygge ved de to mænds hårde udseende.

Siden har Killian-Alexander Hoogendoorn talt i telefon med en fra personalet, der forklarede, at det handlede om mændenes ansigtstatoveringer.

Jeg har været til jobsamtaler, og i dag har jeg et arbejde, hvor jeg står med kunder. Der har det ikke været et problem

Killian-Alexander Hoogendoorn

- Jeg var godt klar over i tidernes morgen, at ansigtstatoveringer kunne være et problem. Men - 7-9-13 - har det ikke været noget problem. Jeg har været til jobsamtaler, og i dag har jeg et arbejde, hvor jeg står med kunder. Der har det ikke været et problem, siger Killian Alexander.

- Men jeg er godt været klar over, at nogle steder kunne man ikke komme ind i byen. Det skaber jeg mig heller ikke over, siger han og fortsætter:

- Men at blive smidt ud af et træningscenter – den havde jeg virkelig ikke set komme.

Artiklen fortsætter under billedet.

Her er den besked, som Killian-Alexander Hoogendoorn og hans kammerat Mikkel Hansen har fået fra Sportbyens Træningscenter. Foto: Screendump fra Facebook

Nystartet center var måtte reagere

I beskeden til de to mænd skriver personalet fra træningscentret blandt andet:

Vi har i mellemtiden modtaget flere henvendelser fra bekymrede medlemmer angående jer. Ikke angående jeres opførsel, men udelukkende kommentarer om jeres hårde ydre og udseende.

Senere i beskeden skriver de:

Hvem er så de næste, der bliver udelukket? En pige med tørklæde eller en handicappet?

Killian-Alexander Hoogendoorn

Disse henvendelser bliver vi som nystartet center nødt til at reagere på..

Killian-Alexander Hoogendoorn har siden delt træningscentrets besked på Facebook, hvor han i opslaget skriver ”Sørgeligt vi kommer der til”. Han forstår ikke centrets begrundelse.

- Hvem er så de næste, der bliver udelukket? En pige med tørklæde eller en handicappet?, siger Killian-Alexander Hoogendoorn.

- Hvem er den næste fyr, der ikke er velkommen, fordi det ikke behager flertallet, tilføjer han.

Artiklen fortsætter under billedet.

Mikkel Hansen er også blevet smidt ud af Sportbyens Træningscenter på grund af sine tatoveringer i ansigtet. Foto: Kristoffer Koch - TV2 ØST

Ville give afvisning på en pæn måde

Tidligere i dag har en en af træningscentrets medejere, Ronnie Stokholm udtalt sig til mediet A4 Nu. Her forklarer han, at bortvisningen ikke hænger sammen med udseendet.

Det bunder til gengæld i mændenes attitude.

-  Vi kommer med en udmelding senere. Men jeg kan sige, at deres tatoveringer var irrelevante. Det handlede om deres attitude. Vi havde fået mange klager fra vores andre medlemmer, og det er vi nødt til at reagere på, siger Ronnie Stokholm til A4 Nu.

Men hvorfor skriver I så, at det handler om deres udseende?, spørger journalisten fra mediet A4 Nu.

- Det var for at forsøge at skrive det på en pæn måde, siger han.

Den forklaring hænger dog ikke helt sammen med den besked, TV2 ØST fik, da vi tidligere på dagen talte med en medarbejder i centret. Her forklarede medarbejderen netop, at bortvisningen handler om mændenes ansigtstatoveringer, men ville ikke udtale sig yderligere. Heller ikke centrets medejer Ronnie Stokholm har ønsket at stille op til et interview med TV2 ØST.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App