Slut med fodboldfester: - Det er rigtig ærgerligt

Der var lagt op til en gedigen, god fodboldfest i Jyderup onsdag aften. Men Danmark tabte, og nu er det slut med lokale fodboldaftener.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Det bliver ikke til mere fodbold for det danske herrelandshold ved dette fodbold-VM. Det står klart efter aftenens afgørende kamp mod Australien i den sidste kamp i gruppespillet.

I Jyderup havde erhvervsforeningen og boldklubben ellers for tredje gang lagt op til fodboldfest. Næsten 200 borgere  var mødt op for at heppe på de rød-hvide. Men et australsk mål i anden halvleg blev stopklodsen for de danske fodbolddrenge.

Nederlaget er de godt og grundige ærgerlige over i Jyderup.

- Det er skidt. Nu har vi haft sådan nogle fede stemninger heroppe i byrådssalen, så det har været helt suverænt. Vi skulle gerne have gjort det igen på lørdag, men sådan er det jo, siger Casper Buur fra Jyderup.

- De var ikke bedre.

Casper Buur fra Jyderup er ærgerlig over, at de gode fodboldfester i Jyderup ikke fortsætter, nu hvor Danmark er ude af VM.
Casper Buur fra Jyderup er ærgerlig over, at de gode fodboldfester i Jyderup ikke fortsætter, nu hvor Danmark er ude af VM. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST
Ved de sidste tre VM-kampe har Jyderup Erhvervsforening og Jyderup Boldklub kunne samle 200-300 deltagere.
Ved de sidste tre VM-kampe har Jyderup Erhvervsforening og Jyderup Boldklub kunne samle 200-300 deltagere. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Fodboldfest på lørdag er aflyst

Det var den tredje fodboldsfest, der løb af stablen i Jyderup onsdag aften, og stemningen fejlede absolut intet – lige indtil anden halvleg.

- Jeg er bare rigtig ærgerlig lige nu. Det havde været rigtig fedt at gå videre, siger Marthine Dahl, formand for Jyderup Boldklub.

- Man står lidt med en øv-fornemmelse i kroppen. Festen er slut nu, og vi har simpelthen sådan nydt det.

- Man står lidt med en øv-fornemmelse i kroppen, lyder det fra  Marthine Dahl, formand for Jyderup Boldklub, som sammen med Jyderup erhvervsforening har stået bag fodboldfesterne.
- Man står lidt med en øv-fornemmelse i kroppen, lyder det fra Marthine Dahl, formand for Jyderup Boldklub, som sammen med Jyderup erhvervsforening har stået bag fodboldfesterne. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Ifølge formanden har arrangementerne givet sammenhold og fællesskab til byen.

- Vi har lavet rigtig meget fællesskab, som for Jyderup har givet en hel masse. Sammen med erhvervsforeningen har vi lavet flere arrangementer – også i forbindelse med byfesten.

Men fodboldfesterne er det altså officielt slut med nu.

0-1-nederlaget til Australien sender Danmark ud af VM med blot ét point efter tre kampe.
0-1-nederlaget til Australien sender Danmark ud af VM med blot ét point efter tre kampe. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Også Anja Birkebæk, der er formand for Jyderup erhvervsforening ærgrer sig over, at fodboldfeberen nu har lagt sig.

- Det er rigtig ærgerligt. For når vi har stablet de her arrangementer på benene i de indledende kampe, ville jeg gerne, at vi var gået videre, så vi kunne have det sammenhold og fortsætte den her energi allerede på lørdag, siger Anja Birkebæk.

- Det, jeg er allermest ærgerlig over, det er selvfølgelig, at vores landshold lige nu har tabt. Det er rigtig skidt. Men det fællesskab, vi har fået bygget op de sidste tre gange her, det betyder rigtig meget for byen. Men nu bliver der ingen fest på lørdag.

Også på lørdag skulle der have været fodboldfest i Skarridsøsalen i Jyderup, men den er nu aflyst.
Også på lørdag skulle der have været fodboldfest i Skarridsøsalen i Jyderup, men den er nu aflyst. Foto: Thomas Nielsen - TV2 ØST

Nyhedsoverblik