Skudt hunds familie taknemmelige for lovforslag

Familien til den hund, som sidste år blev skudt af en nabo, er taknemmelige over, at der nu er en ny lov på vej mod at skyde strejfende hunde.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Labradoren Balder er måske ikke død helt forgæves.

Sådan lyder en af de umiddelbare reaktioner fra hundens familie fra Bognæs ved Holbæk.

25. marts sidste år blev deres labrador skudt af en mand længere nede ad vejen, fordi han han var træt af, at den strejfede på hans grund. Dagene efter opstod der heftig debat om, hvordan lovgivningen på området var, og det kom bag på mange, at manden rent faktisk havde ret til at skyde Balder.

Taknemmelig for at blive taget seriøst

Nu er der så ifølge dagbladet Nordvestnyt udarbejdet et lovforslag, der fremover gør det ulovligt blandt andet at skyde omstrejfende hunde, hvis altså loven bliver vedtaget.

- Vi er i vores familie rigtig glade og rigtig taknemmelig for, at der er nogen politikere, som har taget den her sag omkring vores hund meget alvorligt. Vi har jo hele tiden ønsket, at andre familier ikke skulle komme i samme situation som os, hvor en vanvittig nabo med loven i hånden kan aflive et højt skattet kæledyr, siger Lone Toft, Balders ejer til TV2 ØST.

Glemte at lukke lågen

Genboen havde klagt over hundens strejfen flere gange mundtligt og skriftligt, og det fik familien til at sætte hegn op, så labradoren ikke kunne slippe ud. Ifølge Lone Toft havde hunden ikke været på genboens grund i næsten et år, da den blev skudt.

- Min mand havde glemt at lukke lågen i hegnet, og så slap den ud og blev skudt. Det er virkelig en intimiderende ting, at et andet menneske griber ind i ens familieliv på så voldsom vis, siger hun.

Frygtede hunden ville angribe

Genboen er jæger og begrundede dengang aflivningen med, at han frygtede, at hunden ville angibe råvildtet i området, men den forklaring har familien til Balder stadig meget svært ved at forstå.

De kendte kun hunden som en rar familiehund, der uden problemer færdedes sammen med familiens andre dyr, der blandt andet tæller marsvin og kaniner.

Fik tilbudt ny labrador

For familien fik det flere konsekvenser, at deres hund, som de havde haft fra hvalp i næsten 10 år, blev dræbt. Både Lone Toft og hendes mand og deres 4 børn har været mærket af  sagen, uden at hun vil komme nærmere ind på detaljer.

- Det handler jo ikke bare om, at en hund bliver skudt. Det er virkelig en traumatisk oplevelse, og der er masser af ting, der dukker op bagefter. Man kommer videre, men vi savner ham selvfølgelig, siger Lone Toft.

En dame i Jylland hørte om episoden og ringede kort tid efter og tilbød familien en af de hvalpe, hendes labrador ventede. Den sagde de ja til, og Cosmo er i dag 1 år. Samtidig fandt Lone Toft en forhutlet hun, da hun var på en ferie på en græsk ø sidste år, så den bor også på Bognæs nu.

Lovforslaget er i høring frem til 9. august.