Skud affyret og 19-årig mand kvæstet i overfald i Holbæk

En gruppe på 10-12 personer har overfaldet en 19-årig mand i Holbæk. Manden blev lettere kvæstet ved overfaldet. Næsten samtidig blev der affyret skud i området.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

En 19-årig mand fra Holbæk meldes kvæstet, efter han mandag aften angiveligt blev udsat for et overfald begået af 10-12 personer mellem boligblokkene i Ladegårdsparken i Holbæk.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi til TV2 ØST.

- Den 19-årige har fået lettere kvæstelser. De var behandlingskrævende, men ikke livstruende. Han kunne da også selv flygte fra stedet efter overfaldet, siger Martin Bjerregaard fra politikredsens presseafdeling til TV2 ØST.

Politiet ønsker ikke at gå i detaljer med den 19-åriges skader, men oplyser, at han tilsyneladende er blevet overfaldet med et skarpt våben.

Den 19-årige gik i området med sin kammerat, da overfaldet fandt sted. Der skete ikke noget med kammeraten, oplyser politiet.

Politi var allerede på vej

Før overfaldet var der blevet hørt flere skud i området - og der var allerede sendt politi og ambulancer mod stedet. Anmeldelsen indløb klokken 23.31 mandag aften.

- Da vi så kommer frem til stedet, fandt vi denne mand - og skulle så klarlægge, hvad der var sket med ham. I vores øjne er det to separate episoder - der er foregået samtidig eller næsten samtidig. Den præcise tidslinje mangler vi endnu at klarlægge, siger Martin Bjerregaard.

Efter overfaldet blev hele området afspærret og gennemsøgt med blandt andet politihunde.

Her blev der blandt andet fundet flere patronhylstre, der nu skal undersøges nærmere. 

- Det viser jo, at der er blevet skudt i området - men vi ved endnu ikke, hvad der er blevet skudt mod. Om det er ned i jorden, op i luften, mod biler, bygninger eller andet. Så hvis nogen ser tegn på skud, så vil vi gerne høre om det, siger Martin Bjerregaard.

Han oplyser, at patronhylstrene viser, at der var tale om skarpe skud fra et farligt skydevåben. Der er ikke tale om løse skud, som tidligere i år er fundet i området.

Martin Bjerregaard understreger, at politiet ikke har kendskab til, at nogen skulle være blevet ramt af skuddene.

Kun få vidner

Det var lyden af skud, der tilkaldte politiet til området - men selvom folk har kigget ud af vinduerne efter bragene lød, så er det begrænset, hvad folk har set.

- Det var jo mørkt, og derfor er det også begrænset, hvad vi har fået fra vidnerne, fortæller Martin Bjerregaard.

Gruppen af personer, der overfaldt den 19-årige, beskrives som mørkklædte og bærende en form for maskering. 

Politiet vil dog meget gerne høre fra vidner, der måske har set eller hørt noget i området omkring tidspunktet.

Flere undersøgelser tirsdag

Tirsdag formiddag vil politiet med politihunde igen gennemsøge området i dagslys for at lede efter eventuelle yderligere spor.

Målet er også at tegne en tidslinje over forløbet på stedet.

Politiet oplyser, at de lokale nærbetjente både tirsdag og onsdag vil være synligt tilstede i området. Det sker både for at skabe tryghed og også for at tale med vidner, der måtte have set eller hørt noget sent mandag aften. 

Flere konflikter i område

Der har de seneste år i flere omgange været uro i området - hvor personer fra det tidligere Vangkvarter og Ladegårdsparken var oppe at toppes med medlemmer af Bandidos. Det har blandt andet ført til drab og drabsforsøg i området.

Områderne har de seneste år døjet med kriminalitet og utryghed - men der har dog været færre meldinger om problemer den seneste tid. Det er da også kommet dertil, at det tidligere Vangkvarter vil skifte navn for at markere en ny start. Det nye navn på området bliver Grønneparken.