Skud affyret midt i boligområde - offer særdeles godt kendt af politiet

En 20-årig mand, der tirsdag aften blev skudt efter i Ladegårdsparken i Holbæk, er kendt af politiet, det samme gælder de to anholdte i sagen.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Opdatering: Efter afhøringer og tekniske undersøgelser har politiet onsdag den 15. september klokken 16.00 løsladt de to anholdte i sagen om affyring af løse skud i Holbæk i går aftes. De er fortsat sigtet for trusler.

Beboerne i Ladegårdsparken i Holbæk fik tirsdag aften sig lidt af en forskrækkelse, for kort efter klokken 21.00 lød der utallige skud i området. 

Målet for skyderiet var en 20-årig mand fra Odsherred. Manden, som er særdeles godt kendt af politiet, blev ikke ramt af skuddene, eftersom gerningsmændene skød med løst krudt.

- Politiet fandt utallige tomme hylstre fra løst krudt i området, så lige nu efterforskes det, hvad der helt konkret blev brugt af skydevåben. Men det formodes at være en gaspistol af en art, der er blevet brugt, siger Martin Bjerregaard, der er kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi.

quote Han er offeret i sagen, men han ønsker ikke at udtale sig om episoden

Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver ved Midt- og Vestsjællands Politi

Den 20-årige mand, der blev beskudt, bor til dagligt i Odsherred Kommune, men kommer ofte i Holbæk.

- Han er særdels godt kendt af politiet, og selvom han er fra Odsherred, så ser vi ham meget ofte i bybilledet i Holbæk. Han er offeret i sagen, men han ønsker ikke at udtale sig om episoden, og det besværliggør selvfølgelig arbejdet, siger Martin Bjerregaard.

Ladegårdsparken ligger i det sydvestlige Holbæk.
Ladegårdsparken ligger i det sydvestlige Holbæk. Foto: Grafik: Nick Abildgaard - TV2 ØST

Borgere hjalp med at finde frem til formodede gerningsmænd

Selvom efterforskningsarbejdet blev besværliggjort af offerets manglende samarbejde, kunne politiet afhøre flere beboere på gerningsstedet, der havde set de formodede gerningsmænd forlade stedet i bil.

Det var ligeledes flere beboere fra Ladegårdsparken, der klokken 21.09 anmeldte skyderiet. Politiet var hurtigt og talstærkt tilstede med både almindelige patruljevogne og hundepatruljer, og politiets og borgernes hurtige indsats bar frugt.

quote Det er en uoverensstemmelse og formentlig ikke en tredje verdenskrig, der er ved at bryde ud i Holbæk

Martin Bjerregaard, kommunikationsrådgiver, Midt- og Vestsjællands Politi

Allerede cirka en halv time efter den første anmeldelse kunne Midt- og Vestsjællands Politi anholde to mænd på 23 og 27 år fra København. Mændene befandt sig på Holbækmotorvejen på vej væk fra Ladegårdsparken i bil.

- Skyderiet skete forholdsvist tidligt på aftenen, og fordi borgerne i Ladegårdsparken flere gange har oplevet skyderier i området, er de hurtige til at ringe og anmelde og samtidig er de meget observante, og kan derfor komme med detaljerede vidneudsagn, siger Martin Bjerregaard.

Kendt af politiet

De to anholdte mænd er kendt af politiet i København, men det kan endnu ikke siges, hvad den konkrete sigtelse kommer til at blive. Ingen af mændene er endnu blevet afhørt i sagen, og derfor er der flere spørgsmål politiet endnu ikke kan svare på.

- Vi ved endnu ikke, hvad formålet var med skyderiet, og hvorfor de befandt sig i Holbæk. Det er ikke fordi, at det ikke er tilladt at befinde sig i Holbæk, men de var der ikke for at besøge familie og drikke kaffe, siger Martin Bjerregaard. 

Læs også
Flere skud affyret i Ladegårdsparken natten til tirsdag - politi beder borgere om hjælp
Læs også
Flere skud affyret i Ladegårdsparken natten til tirsdag - politi beder borgere om hjælp

Er der noget større under opsejling?

- Det er det gode spørgsmål, vi gerne vil have besvaret, hvis de vil sige, hvorfor de overhovedet var i Holbæk. Men vi arbejder ud fra, at det er en privat konflikt, og derfor ikke en større konflikt, der er ved at bryde ud i Ladegårdsparken, siger Martin Bjerregaard og tilføjer:

- Det er relevant, at borgerne får den relevante information om, at det er en uoverensstemmelse og formentligt ikke en tredje verdenskrig, der er ved at bryde ud i Holbæk.  

Læs også
Forsvarer peger på dømt hashhandler i drabssag fra Ladegårdsparken: - Det var ham, der havde motivet
Læs også
Forsvarer peger på dømt hashhandler i drabssag fra Ladegårdsparken: - Det var ham, der havde motivet

De to anholdte vil i løbet af onsdag formiddag blive afhørt i sagen, hvorefter politiet og anklagemyndigheden træffer afgørelse om, hvorvidt de skal fremstilles i grundlovsforhør eller løslades.

Det er ikke første gang, der bliver skudt i boligområdet. I sommeren og efteråret 2018 er store dele af Holbæk hårdt plaget af en voldsom bandekrig mellem rockerklubben Bandidos og en gruppe drenge og unge mænd fra byens boligområder Vangkvarteret og Ladegårdsparken.

Hør TV2 ØSTs podcast om bandekonflikten her.