¨

»Skraldparken« er gjort ren

Foto: TV ØST

I den seneste tid har Strandparken i Holbæk lignet en mindre losseplads visse steder. Men nu er striden løst.

Affald har ligget rundt omkring på jorden i det grønne og naturskønne område - i stedet for nede i skraldespandene. Og det har skabt vrede blandt mange borgere og besøgende i Holbæk.

Men tirsdag blev »Skraldparken« igen til Strandparken, da et hold af ledige fjernede affaldsbunkerne. Det skriver Holbæk Amts Venstreblad.

Strandparken i Holbæk har været midtpunkt i en omdiskuteret strid om affald.

Torsdag og fredag i sidste uge blev et hold af ledige fra Jobservice forhindret i at udføre oprydningsarbejde i området. I parken luftede personale fra Holbæk Kommunes Vej & Park-afdeling nemlig deres utilfredshed med situationen, og det mindede om en fysisk blokade ifølge ledelsen fra Jobservice.

Janne Schov Cunliffe, 3F-tillidsrepræsentant i Vej & Park i Holbæk Kommune, forklarer:

- Vi protesterede mod, at det kom lyn fra en klar himmel. Vi har ikke noget imod aktivering, men vi blev ikke spurgt. Og vi er lidt bekymret for, om udgifterne til holdet af ledige bliver taget fra budgettet for Strandparken, og at der dermed bliver endnu mindre til de øvrige opgaver.

Kim Radmer er chef for Vej & Park i kommunen. Han opfordrede også personalet til at holde inde med aktionen.

- Mine folk har afsluttet deres lille demonstration. Nu har de vist flaget, og jeg har bedt dem passe deres arbejde. Vi vil meget gerne arbejde sammen med Arbejdsmarkedscentret, men personalet er bare ikke blevet orienteret. Det er sket i MED-udvalget, siger han med henvisning til et møde tirsdag.

I forbindelse med gårsdagens oprydning i Strandparken blev der også sat 15 nye affaldssække op.

00:21 Luk video

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App