¨

Skolepiger indkalder politikere til borgermøde

Laura Farsøht Korndal (th.) og Sophie Sommer De Jong (tv.) opgiver ikke kampen for en mere sikker vej til skole.

To piger på 14 år har indkaldt politikere og borgere i Holbæk Kommune til borgermøde i håbet om at få en cykelsti på deres vej til skole.

Skolepigerne Sophie Sommer De Jong og Laura Farsøht Korndal har gennem længere tid forsøgt at gøre politikerne opmærksomme på den trafikerede vej, de cykler frem og tilbage fra skole.

Først indvilligede byrådet i at undersøge, hvor det er nødvendigt med cykelstier, og sidenhen har de fremsat et forslag til løsning på problemet. Men det er følge pigerne ikke godt nok.

Derfor har de nu indkaldt politikere og borgere til et borgermøde, hvor de håber at overbevise politikerne om, at borgernes løsningsforslag er det mest fornuftige.

Det er bare en løsning, der er som at tisse i bukserne. Det gør det ikke mere sikkert at cykle

Rikke Korndal, mor til Laura Farsøht Korndal

Lang kamp

I september 2015 arrangerede de to piger en cykeldemonstration, hvor 100 mennesker mødte op for at træde i pedalerne. Det ledte til undersøgelsen af cykelforholdene i kommunen.

Senere, i oktober 2015, kunne de aflevere en underskriftindsamling med hele 1.559 underskrifter til borgmesteren i Holbæk Kommune, Søren Kjærsgaard (V). Det ledte til forslaget om afstribning.

Nu afholder de to piger så et borgermøde mandag aften klokken 19.00 på Skovvejens Skole, afdeling Jernløse. Hvad det skal føre med sig, kommer Laura Farsøht Korndals mor med et bud på:

- Den bedste løsning ville jo være en dobbeltrettet cykelsti, så man får cyklisterne væk fra vejen. Så vil man gøre det trafiksikkert, siger Rikke Korndal til TV ØST.

Mangler cykelsti

På en fire kilometers strækning mangler der cykelsti, og eftersom vejen er meget trafikeret, mener pigerne, den er for farlig at køre på uden. Kommunen kom så med den såkaldte to minus én-løsning.

Det er en model, hvor man afstriber hver siden af vejen med plads til cyklister, og bilerne skal så køre i midten af vejen. Hvis der er modsatrettede bilister, kan de så trække ud over afstribningen for at passere hinanden.

- Det er bare en løsning, der er som at tisse i bukserne. Det gør det ikke mere sikkert at cykle, siger Rikke Korndal.

Derfor ønsker Sophie Sommer De Jong og Laura Farsøht Korndal at få politikerne til at forstå, en cykelsti er den bedste løsning.

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App