Skolelever gengiver Holbæks lokale helte som streetart

MIN HVERDAG: 88 skoleelever fra Sofielundskolen i Holbæk viste torsdag 12 kunstværker frem, hvor de har portrætteret lokale helte som streetart.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Torsdag viste 88 elever fra 9. klasse fra Sofielundskolen i Holbæk 12 kunstværker frem, hvor de har portrætteret lokale helte med hjælp fra streetart, som betyder gadekunst. Eleverne har blandt andet udpeget deres klasselærer, en verdensmester i taekwondo og en elev, som er flyttet fra skolen, men som har været meget åben om sine problemer, som nogle af deres lokale helte.

I en uge har eleverne nemlig deltaget i workshops med overskriften ’Streetart meets local heroes’.  Her er eleverne blevet undervist af tre nepalesiske kunstnere fra kunstnergruppen Artlab i forskellige teknikker og udtryksformer inden for streetart. Desuden har de nepalesiske kunstnere fortalt eleverne, hvordan de har udvalgt lokale helte i Nepal og malet dem på husmurerne i et forsøg på at ændre de unge nepaleseres syn på hjemlandet som en svag stat uden fremtidsmuligheder. Det er Images Ung under Center for Kultur og Udvikling, som har inviteret de tre kunstnere.

Du kan se et par af kunstværkerne i videoen herunder, som Aya Lee og Kathrine Storgaard Carlsen fra København har sendt os. 

Seervideo fra fernisering i Holbæk. Af TV ØST.