Skoleklasse skaber kunst til vaccinationscenter: - Det handler om håb

En 4. klasse fra Holbæk er med i arbejdet om at skabe et kæmpe kunstværk til en mur på vaccinationscenteret i Holbæk Sportsby.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

- Jeg tror, at når man kommer ind og bliver testet eller bliver vaccineret, så bliver det meget mere rart, når man ser alle de her tegninger.

Sådan siger Marie Büchner-Frandsen fra 4.A på Absalonskolen i Holbæk.

Klassen er sammen med en lokal kunstner i gang med at dekorere en 50 meter lang væg, der skal adskille vaccinationscenteret i Holbæk Sportsby fra de andre aktiviteter i bygningen.

Marie Büchner-Frandsen er en af eleverne i 4. A., der har bidraget til at skabe værket i Sportsbyen.
Marie Büchner-Frandsen er en af eleverne i 4. A., der har bidraget til at skabe værket i Sportsbyen. Foto: Jesper Truelsen- TV2 ØST

Det 50 meter lange maleri udføres af Nikolaj Therkildsen, der med maling og farveblyanter allerede er i gang med at skabe det enorme værk.

- Det dejlige med børn er, at de er så umiddelbare og lige til. At få helheden fra deres ting med i helheden i mit værk, så det bliver et samlet værk - det glæder jeg mig til, siger Nikolaj Therkildsen.

Han har indrettet fire temaer, som skal rumme nogle af budskaberne på maleriet.

Nikolaj Therkildsen i gang med sit værk i Sportsbyen i Holbæk.
Nikolaj Therkildsen i gang med sit værk i Sportsbyen i Holbæk. Foto: Jesper Truelsen- TV2 ØST
Bente Maria Kløvgaard, der er kommunikations- og Marketingschef for Holbæk Sportsby. I baggrunden ses Nikolaj Therkildsen i gang med sit værk.
Bente Maria Kløvgaard, der er kommunikations- og Marketingschef for Holbæk Sportsby. I baggrunden ses Nikolaj Therkildsen i gang med sit værk. Foto: Jesper Truelsen- TV2 ØST

- Børnenes tanker handler meget om håb, afsavn, sport og glæde. Og at få det integreret i Nikolajs arbejde - det er det, som jeg synes er så fantastisk - at det etablerede og det umiddelbare kan et eller andet sammen, siger Bente Maria Kløvgaard, der er Kommunikations- og Marketingschef for Holbæk Sportsby, og sammen med Region Sjælland er med til at få maleriet til at blive til virkelighed.

Corona optager børnene

Corona fylder da bestemt også meget i bevidstheden hos børnene.

- Min mor havde kræft, da corona kom, så det var sådan lidt bekymrende. Men det gik heldigvis fint, siger Vigga Larsen Fersum, der også er elev i klassen.

Hele 4. klassen var forleden ude i sportsbyen, hvor de så, hvordan det fungerer, når de voksne skal vaccineres - og prøvede selv at gå i værnemidler og lege med noget af vaccinationsudstyret.

Det var med til at skabe mere tryghed.

- Jeg er ikke rigtig bange for det. Men jeg ved jo ikke, hvordan det ville være, hvis jeg havde det, siger Irem Nur Talsik fra klassen.

Blandt eleverne er der dog bekymring for bedsteforældre.

- Hvis de bliver ramt af corona, så kan de måske godt dø af det. Og det ville ikke være så godt, siger Marie Büchner-Frandsen fra klassen.