¨

Skarridsøsag har kostet Holbæk Kommune 1,3 mio. kr.

Foto: TV ØST

Sagen om Skarridsøhjemmet - et bosted for udviklingshæmmede ældre i Jyderup - blev udløst af Ekstra Bladet, der over to dage skrev om vanrøgt og fejl-medicinering.

En række påstande om fejlmedicinering og omsorgssvigt blev tilbagevist i den rapport, der blev udarbejdet af Kommunernes Landsforenings Konsulentvirksomhed efter artiklerne i Ekstra Bladet.

Rapporten har kostet 560.000 kroner, det skriver Holbæk Kommune i en pressemeddelelse. 

Dertil kommer, at Holbæk Kommune har brugt knap 3.500 mandskabstimer på forløbet. Et forløb, hvor både medarbejdere på det velfungerende bosted, ledere, chefer, direktionen og borgmester har været dybt engagerede. Ifølge kommunen beløber udgifterne sig til ca. 780.000 kroner, hvilket giver en samlet udgift på ca.  1,3 millioner kroner.

Og de mange penge kunne ifølge borgmester Søren Kjærsgaard have været brugt langt mere hensigtsmæssigt.

- Vi fortryder naturligvis ikke, at vi har ageret, som vi har gjort. I starten af august måned 2011 blev vi konfronteret med nogle alvorlige påstande om Skarridsøhjemmet. Dem tog vi meget alvorligt, og dem handlede vi på, ved at iværksætte en omfattende uvildig undersøgelse af bostedet. Og samtidig brugte vi en masse kræfter på at være i tæt dialog med de berørte beboere, ansatte og pårørende på stedet, ligesom vi blandt andet også håndterede den voldsomme pressebevågenhed med stor åbenhed. Det kunne ikke være anderledes, fastslår Søren Kjærsgaard og fortsætter:

- Nu  er der dog sat tykke streger under, at Skarridsøhjemmet er særdeles velfungerende, og at der tages godt hånd om beboerne der er udviklingshæmmede og har særlige og meget forskellige særlige behov. Og med det for øje er det svært ikke at ærgre sig over, at vi har brugt 1,3 millioner kroner på at få bekræftet det positive billede af stedet, som vores eget tilsyn allerede havde dokumenteret. De penge havde vi naturligvis hellere brugt på varme hænder – og på at give endnu mere omsorg til vores borgere.

 

 

Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App
Hent vores nye TV2 ØST Play App