Sidste skoledag uden alkohol

I Strandparken i Holbæk blev afgangselever fejret. Men som noget nyt, så foregik festen uden alkohol.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Fredag var festglade afgangselever fra hele Holbæk Kommune samlet i Strandparken i Holbæk. I de tidligere år har det gået vildt for sig.

- Der har været noget små-slagsmål. Der har selvfølgelig også været nogen få, der ikke kunne administrere indtaget af alkohol. Der har været nogen, hvor vi måtte ringe til mor og far, og sige, så kom de ikke længere, siger Mads Kruse, som er SSP-konsulent i Holbæk Kommune.

Derfor har Holbæk Kommune som noget nyt valgt at holde afgangsfesten uden alkohol.

- Vi ved godt, det er en stor udfordring, men kan vi få dem indenfor her og så få dem til at opleve den gode stemning herinde. Så er det en kæmpe succes, siger Mads Kruse.

Drikker på den anden side af hegnet

Omkring 250 elever var samlet inde til festen, som var omringet af et hegn. Elever der var synligt beruset, blev nægtet adgang. Ude foran var endnu flere elever samlet. Her kunne de nemlig drikke alkohol.

- Jeg vil også sige, at festen den foregår derude. Det er jo derude, man drikker. Men herinde der hygger man sig bare, som Rasmus Edwardsen i festområdet.

- Det er ærgeligt, når vi har lavet en god fest og brugt en masse ressourcer på at skabe et godt tilbud til dem. Så bliver jeg da lidt ærgeligt, siger Mads Kruse.

Men det kom ikke som en overraskelse, at eleverne stadig drikker i den offentlige park. De håber på, at der hvert år vil komme endnu flere med til den alkoholfrie fest.

Til elevernes afgangsfester rundt omkring i hele kommunen tager SSP-konsulenterne også et smut forbi for at hilse på eleverne.