Sidste dag på museet

Vejskilte, modeller af broer og interaktive infoskærme skal nu pakkes ned på Danmarks Vej-og Bromuseum i Holbæk. Efter kun 14 måneder måtte museet i dag lukke. Dødsstødet kom i marts, da regeringen fjernede museets driftstilskud

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel
Dit cookie-tilsagn gør, at indholdet her ikke kan vises. Du kan ændre dit tilsagn ved at klikke på boksen her.

3-årige Thor Hemmingsen har været en af museets flittigste gæster. Han har et æresdiplom derhjemme, og i dag fik han et vejskilt med hjem til minde om besøgene.

- Når vi går hjem her i dag, så skal vi ikke komme og være her mere, vel? spørger Thor Hemmingsens far, Bo Hemmingsen.

Thor ryster på hovedet.

Spild af penge
Det er en politisk beslutning på Christiansborg, der har fået museet til at lukke - bare 14 måneder efter det åbnede.

I marts besluttede Transportminister Henrik Dam Kristensen nemlig at skære museets årlige driftstilskud væk. De 2,5 millioner kroner var museets livline, og den er altså væk nu.

De faste museumsgæster ryster på hovedet af den beslutning.

- Jeg synes, det er spild af penge, at de bruger en masse krudt på at bygge det, og så er det kun åbent et års tid, og så lukker det igen, siger Bo Hemmingsen fra Holbæk.

Slut med vejhistorier
Alt inventaret på museet skal nu pakkes i kasser. Hvor det skal hen er endnu uvist. Der er nemlig ingen andre museer, der fortæller historien om Danmarks veje, broer og tunneler gennem tiden.

- Det er selvfølgelig frygtelig vemodigt at skulle lukke det her projekt, som næsten lige er startet op, fortæller museumschef Helle Schummel og fortsætter:

- Vi synes også, det er ærgerligt, fordi der ikke er nogle andre, der overtager den her opgave med at informere folk om infrastrukturens betydning. Så det er trist.

 

 

 


Nyhedsoverblik