Serieindbrud i lægepraksisser: Stjæler indsamlingsbøsser fra Red Barnet

Natten til onsdag blev flere indsamlingsbøsser stjålet i forbindelse med indbrud i to lægepraksisser i Nordvestsjælland.

Bemærk: Artiklen er mere end 30 dage gammel

Red Barnet, der kæmper for børns rettigheder, vil gå glip af flere donationer, efter at to lægepraksisser i Holbæk i løbet af natten til onsdag blev udsat for tyveri.

Det oplyser Midt- og Vestsjællands Politi.

I den ene lægepraksis mødte medarbejderne ind til et knust vindue og spor af ubudne gæster. I lægekonsultationen manglede en Red Barnet-indsamlingsbøsse, som havde været låst fast til et bord. Tyven havde klippet denred barnet kæde, der låste bøssen fast, over og var stukket af med bøssens indhold.

Det samme gjorde sig onsdag nat gældende et andet sted i Holbæk, hvor en anden lægepraksis torsdag morgen mødte ind til tyverispor. Her var et vindue til venteværelset opbrudt, og to indsamlingsbøsser var forsvundet.

Formodentlig samme gerningsmand

Midt- og Vestsjællands Politi formoder, at det er den samme gerningsmand, der står bag indbruddene, men har ikke fundet frem til vedkommende

quote Det er ret usædvanligt, at man begår indbrud for at stjæle de her indsamlingspenge

Charlotte Tornquist, pressemedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi

- Vi har ikke fundet frem til nogen. Der har ikke været så meget at gå efter, fortæller pressemedarbejder i Midt- og Vestsjællands Politi, Charlotte Tornquist og tilføjer:

- I og med at det sker inden for det samme gerningstidsrum, at det er det samme, man går efter, og at det i begge tilfælde sker i lægepraksisser, så er det noget, der tyder på, at der er en sammenhæng. Vi kan selvfølgelig ikke sige det med sikkerhed, oplyser pressemedarbejderen.

At tyven er gået målrettet efter indsamlingsbøsser er ifølge politiet en hidtil uset indbrudshensigt.

- Det er ret usædvanligt, at man begår indbrud for at stjæle de her indsamlingspenge. Det er ikke noget, vi sådan omfattende har set før, lyder det fra politiets pressetjeneste.